Ексклюзиви
вівторок, 27 травня 2008 11:31

Російський МЗС розхвилювався через телебачення в Україні

МЗС Росії висловив стурбованість у зв"язку із ситуацією з російською мовою в Україні.

Про це говориться в повідомленні російського міністерства.

"Останнім часом на адресу керівництва Росії і МЗС Росії надходять численні звернення українських громадських організацій із глибокою заклопотаністю в зв"язку з планами виключення із системи кабельного телебачення країни програм російських телеканалів", - говориться в повідомленні.

МЗС відзначає, що "у зверненні висловлюється обґрунтована тривога з приводу того, що українська влада всупереч думці мільйонів російськомовних громадян України фактично ведуть справу до тотальної українізації національного телеефіру".

"Прямо констатується, що в даному випадку мова йде про "створення в Україні моноетнічного гуманітарного простору", - говориться в повідомленні.

"У Москві цілком розділяють глибоку стурбованість російськомовного населення України щодо питання ретрансляції російських телеканалів на її території", - підкреслює російське міністерство.

"Ми вважаємо, що такі кроки, якщо вони будуть розпочаті, являють собою порушення відповідних положень російсько-українських домовленостей про співробітництво ЗМІ двох країн і не відповідають добросусідському і дружньому характеру наших відносин", - відзначає російське зовнішньополітичне відомство.

"Зі своєї сторони ми будемо домагатися, щоб в Україні відповідно до національного законодавства і загальноприйнятих міжнародних стандартів дотримувалися демократичні норми при забезпеченні конституційного права громадян – на вільний вибір джерел інформації", - говориться в повідомленні.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Російський МЗС розхвилювався через телебачення в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути