Ексклюзиви
вівторок, 22 березня 2022 10:46

Російський газ і нафта: Байден допоможе Європі подолати кризу

Російський газ і нафта: Байден допоможе Європі подолати кризу
Байден дасть європейцям гарантії енергетичної безпеки, вважає Олександр Краєв, експерт із зовнішньої політики аналітичного центру "Українська призма" . Фото: Facebook/ OleksandrKraiev

Президент США Джо Байден під час візиту в Європу має гарантувати країнам-партнерам енергетичну безпеку, щоб вони могли менш безболісно відмовитися від російських енергетичних ресурсів. Раніше таке ембарго здавалося європейцям неможливим, але сьогодні є заміна для газу й нафти з РФ. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів Олександр Краєв, експерт із зовнішньої політики аналітичного центру "Українська призма".

"Сьогодні точиться розмова на рівні міністрів закордонних справ ЄС про ембарго на російський газ і нафту. Таке ембарго тиждень-півтора тому запровадили Канада і США. Фактично Штати зараз - головний гравець, через якого можливе запровадження цього ембарго. Чому так? Бо американський скраплений газ разом зі скрапленим газом із Близького Сходу і Японії буде основним чинником в ухваленні рішення європейцями. Зараз будують кілька терміналів для скрапленого газу в Німеччині. Британці свій контракт з Оманом виводять як основний патерн для всіх європейців", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До 700 мільйонів людей у світі можуть опинитися за межею голоду через війну в Україні"

Байден дасть європейцям гарантії енергетичної безпеки, вважає Краєв.

"Процедура відмови від російського газу складна, але можлива. Так само казала Урсула фон дер Ляєн. Під час візиту Байден дасть європейцям гарантії: "Ви будете забезпечені паливом. Будинки європейців будуть із теплом. Ми вас не кинемо. Це наш загальний курс"", - підсумовує експерт.

Президент США Джо Байден з офіційним візитом відвідає Європу. 24 березня зустрінеться із союзниками по НАТО, лідерами G7 і лідерами ЄС, щоб обговорити "міжнародні зусилля з підтримки України" та "накласти на Росію серйозні й безпрецедентні витрати за її вторгнення".
25 березня Байден вирушить до Варшави для зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Зараз ви читаєте новину «Російський газ і нафта: Байден допоможе Європі подолати кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути