четвер, 24 січня 2008 14:16

Російський депутат купив завод в Донецьку

Російський депутат Вадим Варшавський  придбав український металургійний холдинг ISTIL.
Експерти оцінюють операцію в $500-700 млн, пишуть російські "Відомості".

Компанія Berycan, що представляє інтереси інвесткомпанії Варшавського "Мірінвест" і міжнародного трейдера Stemcor, підписала договір про придбання 100% акцій ISTIL Group, розповів гендиректор "Мірінвеста" Василь Сторожук.

Депутат Держдуми Варшавський займається винним бізнесом, роздрібною торгівлею, серед його активів є і металургійний холдинг "Естар". Але придбання ISTIL, за словами Сторожука, окремий бізнес. "Естар" до цієї операції відношення не має.

Фінансові показники ISTIL не розкриваються. За даними Hoover"s, річна виручка виробничих підприємств ISTIL Group складає $401,7 млн (85% доводиться на металургійний міні-завод "ІСТІЛ (Україна)").

За словами Сторожука, металургійний міні-завод в Донецьку (колишній Донецький металургійний завод) оснащений сучасним електрометалургійним устаткуванням, окрім сортового прокату випускає спецсталі.

У модернізацію підприємства колишні акціонери вклали $100 млн, мовиться на сайті "ІСТІЛ".

Також в ISTIL входить завод з виробництва сортового прокату в англійському місті Квінборо, завод з виробництва арматури в США потужністю 220 000 т в рік.

У 2008 р. ISTIL має намір ввести в дію прокатний стан потужністю 0,5 млн т в Дубаї.

В Одеському морському торговому порту ISTIL Group належить два глибоководні причали з вантажообігом більше 2,5 млн т металопродукції на рік, пишуть російські "Ведомости".
Зараз ви читаєте новину «Російський депутат купив завод в Донецьку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути