вівторок, 22 липня 2014 10:22

Російський бізнес не хоче ізоляції - екс-міністр фінансів РФ

Російський бізнес не хоче ізоляції -  екс-міністр фінансів РФ

У Росії є сили, які бажали б ізолювати країну від зовнішнього світу, проте представники бізнесу хотіли б продовжувати працювати і інвестувати на глобальних ринках.

Про це заявив колишній міністр фінансів РФ Олексій Кудрін, повідомляє ІТАР-ТАРС.

"В країні є сили, які давно хотіли б дистанціюватися, які хочуть ізоляції, може, якоїсь самостійності. Сьогодні це все лягло на благодатний грунт, і я просто здивований масштабом антизахідної риторики, який у нас виник", - сказав Кудрін.

"На рівні бізнесу все зовсім інакше, бізнес хоче працювати, інвестувати, будувати заводи, торгувати. І бізнес дуже стурбований тим, що він чує по радіо і телебаченню", - додав колишній міністр фінансів, який зараз очолює громадську організацію "Комітет громадянських ініціатив".

Кудрін сказав, що, судячи з його спостережень, суспільно-політичний ландшафт в країні у зв'язку з подіями на Україні змінився фундаментально. "Ми знову стали противниками Заходу, причому це сталося не тільки в результаті українського конфлікту, який, безумовно, є важливим спусковим гачком", - сказав він. "Я не поділяю цей накал антизахідної риторики", - сказав Кудрін, підкресливши, що ізоляційні настрої частини суспільства можуть стати серйозною перешкодою для модернізації економіки країни.

Він додав, що ці настрої підштовхують керівництво країни до прийняття політичних рішень, спрямованих "на обмеження економічних відносин, до спроб обмежити поїздки, обмежити спілкування".

"У мене серйозне занепокоєння, що за загостренням (…) послідують висновки про якесь історичне протистояння, про те, що нам не потрібен кращий світовий досвід", - висловив побоювання Кудрін.

"Таке ставлення, звичайно, істотно гальмує модернізацію Росії. По всіх напрямках, я повинен сказати", - додав він.

Нагадаємо, що в ЄС погодили нове розширення санкцій відносно РФ, однак не прийняв секторальних торгово-економічних обмежень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великобританії Кемерон запропонував заморозити рахунки олігархів, які наближені до Путіна.

США також посилили санкції проти Росії. Санкції торкнуться низки компаній російського ОПК, компанії "Новатек", "Роснефть", ВЕБ і "Газпромбанк". Самопроголошені Донецька і Луганська народні республіки теж включені в список. Також під дію санкцій потрапили віце-спікер нижньої палати російського парламенту Сергій Неверов, помічник президента Росії Ігор Щеголев і федеральний міністр у справах Криму Олег Савельєв.

Експерт Яременко зазначив, що внаслідок санкцій Росія недоотримає до 3 млрд євро.

Зараз ви читаєте новину «Російський бізнес не хоче ізоляції - екс-міністр фінансів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути