неділя, 20 листопада 2022 22:50

Російська нафта потрапляє у Велику Британію – ЗМІ

Російська нафта потрапляє у Велику Британію – ЗМІ
Росія використовує схеми з обходу санкцій, повідомили ЗМІ. Фото: Getty Images

Російську нафту попри санкції продовжують доставляти до Великої Британії.

Існують схеми обходу санкцій. Про це повідомило британське видання Sunday Times.

Зі слів журналістів, нафту можуть перевантажити у відкритому морі з одного танкера на інший. Раніше таке перекидання використовувалося у тих випадках, коли великий танкер через свої габарити не міг стати на розвантаження у конкретному порту. Проте нещодавно до такого почали вдаватися для обходу санкцій Іран, Венесуела, а тепер і РФ.

По-друге, імпортери можуть оформляти нафту як поставлену третіми країнами. За офіційними даними, у червні і липні Велика Британія ввозила нафту, наприклад, з Нідерландів, Естонії, Бельгії і Польщі.

З березня цього року до Великої Британії надійшло російської нафти на 778 млн фунтів стерлінгів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін змінив назву своєї яхти

Лише до одного британського порту – Іммінгем – з березня прибуло російської нафти на близько 23 млн фунтів стерлінгів. Нафта була зареєстрована як імпорт із Німеччини, Нідерландів і Бельгії.

А до порту Темзпорт на сході Лондон, прибуло нафти з РФ на 130 млн фунтів стерлінгів. Її класифікували як імпорт із Польщі, Бельгії і Нідерландів.

ЗМІ відстежило щонайменше чотири танкери, які виходили з РФ і ввозили нафту на територію Великої Британії після початку повномасштабної російської агресії проти України.

Поки що імпорт сирої нафти з РФ до Великої Британії не заборонено. З 5 грудня країна одночасно з аналогічними заходами ЄС запровадить стелю цін для російської нафти.

У листопаді уряд Великої Британії заявив, що країна приєдналася до обмеження цін на російську нафту з 5 грудня. Велика Британія заборонила надавати послуги для транспортування нафти Росії, якщо вона буде дорожча за певний поріг. Його має встановити коаліція країн "Великої сімки" та Австралії.

У жовтні ЄС ухвалив восьмий пакет санкцій проти РФ. У ньому встановили граничну ціну на нафту і нафтопродукти.

Зараз ви читаєте новину «Російська нафта потрапляє у Велику Британію – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути