понеділок, 18 березня 2013 13:53

"Батьками сучасної України є Сталін і Хрущов" - Яневський

"Батьками сучасної України є Сталін і Хрущов" - Яневський
Фото: telekritika.ua

Історик та журналіст Данило Яневський бачить головну проблему сучасної України у намаганні влади вибудувати ідеальну схему:

"Батьками сучасної України є Йосип Сталін, який збив її залізом і кров'ю, і Микита Хрущов. Ніхто ніколи не питав українців, ким вони хочуть бути в межах своєї держави. Їм весь час нав'язують ідіотські ідеальні схеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "При владі жадібні виродки!" - жителі Харківщини та Донеччини протестували проти видобутку сланцевого газу

"Всі мусять розмовляти українською мовою!" Чому? "Всі мусять бути православними!" Чому? "Всі мусять ходити у вишиванках!" Чому? Нехай, хто хоче, ходить у вишиванці. Хто хоче, хай читає Шевченка. А комусь подобається Міцкевич. Я, наприклад, люблю Шопена, але не люблю Лисенка, однак від того не перестав бути українцем. Наші політичні придурки не розуміють простої істини, що проект "Україна"– це насамперед справедливий суд. Починати треба з цього. Кожен має право бути тим, ким він хоче, і завдання держави забезпечити це. А пункт номер два: для того щоб ми одне одного не порізали, мусить бути незалежний суд. Має бути зрозуміла для всіх термінологія, написана українською мовою. Державна мова є українська, крапка. А все решта – та заради Бога. Хочете йти до православних? Ідіть. Хочете до синагоги? Йдіть. І так далі".

Повне інтерв'ю Данила Яневського журналу "Країна" читайте в наступному номері від 14 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Батьками сучасної України є Сталін і Хрущов" - Яневський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути