понеділок, 11 січня 2021 12:01

Родичі нардепів, керівники депутатських фондів: хто повигравав місцеві вибори

Найвищі результати на торішніх місцевих виборах набирали родичі народних депутатів, представники депутатських благодійних фондів і чиновники з обласних центрів, призначені популярними мерами. Про це повідомляє рух "Чесно".

Мажоритарні округи родичів-нардепів збігалися з територією округів, де 2020 року балотувались в обласну раду кандидати. Отож упізнаване в окрузі прізвище стало головною причиною рекордних результатів кандидатів.

У деяких випадках кандидати в облраду очолювали благодійні фонди родичів-нардепів. Тому мали можливість піаритись на "засіванні" округів фондами.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори мерів. Результати показали в інфографіці

Піар на гречкосійстві благодійних фондів використовували не лише родичі нардепів.

У квітні колишній прем'єр Володимир Гройсман, мер Вінниці Сергій Моргунов і голова Вінницької ОДА Владислав Скальський створили "Спецфонд СтопВірус", який діє як проєкт благодійного фонду "Подільська громада".

Двоє представників цього фонду — його координатор, лікар Ілля Гуменчук, і представник фонду та радник міського голови Жмеринки Олег Легеза є у переліку найуспішніших кандидатів.

Також у переліку - юрист благодійного фонду "Слобожанщина" і кандидат від "Блоку Кернеса – Успішний Харків" Альберт Кононенко й нардепка Ірина Констанкевич, яка є членом правління фонду Ігоря Палиці "Тільки разом". Констанкевич піарилася на забезпеченні лікарень свого округу коштом фонду.

Ще одна особливість виборів в облради — успіхи "людей мера". Голови міст з високим рівнем підтримки "делегували" своїх заступників у списки для того, щоб піднімати рейтинг партії мера в області. Подібна тактика часто приносила результат.

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Явка виборців становила 36,88%.

Зараз ви читаєте новину «Родичі нардепів, керівники депутатських фондів: хто повигравав місцеві вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути