четвер, 09 квітня 2020 11:53

Роботу Зеленського оцінили на двійку

Роботу Зеленського оцінили на двійку
Найгірше в Зеленського з кадровою політикою, кажуть експерти. Фото: Reuters

Дії президента Володимира Зеленського з кадрових призначень, ведення зовнішньої політики, реформ і протидії агресії Росії на Донбасі в першому кварталі (січень-березень) 2020 року були неефективні.

Дані експертного опитування опублікував Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва. Опитали 58 експертів.

"Діяльність президента експерти оцінюють переважно як неефективну.

Відносно нейтральні оцінки щодо ефективності президент отримав тільки в частині комунікації із суспільством та щодо боротьби з епідемією Covid-19. За 5-бальною шкалою цю роботу оцінено на 2,6 та 2,5 бала відповідно.

Найгірше в Зеленського з кадровою політикою – тут можна спостерігати майже мінімальні оцінки – 1,5 бала", - кажуть у фонді.

Низько оцінено політику президента в темі окупованого Росією Донбасу – 1,9 бала, ініціювання реформ – 2 та ведення зовнішньої політики – 2,1 бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких помилок припускається президент

Прогнози

Упродовж найближчих 3 місяців половина опитаних експертів вважають імовірним запровадження надзвичайного стану для боротьби з епідемією – 51%.

Високою є також імовірність неплатоспроможності України та оголошення дефолту за зовнішніми зобов'язаннями, а також масових мітингів та протестів – 42%.

Найімовірніше, не відбудеться формування нового антикризового уряду – 35% імовірності; малоймовірним є прямі переговори з російськими найманцями - бойовиками – 33%.

Найменші шанси опитані дають відставці президента – 23%.

Серед оцінених подій найбільший вплив на політичну ситуацію в країні чинитимуть зовнішні фактори – пандемія коронавірусу та обмежувальні заходи уряду з протидії поширенню захворювання. Також - падіння світових фондових ринків.

Водночас внутрішньоукраїнські події також мають серйозний потенціал впливу. Як-от призначення Ірини Венедіктової генеральним прокурором та формування уряду Дениса Шмигаля.

Усі ці події матимуть негативний вплив, вважають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена всіх воїнів, які загинули на Донбасі у березні

Боротьба з епідемією Covid-19

Експерти переважно підтримують заходи задля обмеження поширення SARS-COV-2. Так карантин у навчальних закладах, а також закриття закладів громадського харчування і ТРЦ мають майже повну підтримку.

Водночас щодо інших обмежень є деякі зауваження. Найбільше їх до закриття метро й обмеження роботи громадського транспорту.

Неоднозначним також є сприйняття запровадження адміністративної і кримінальної відповідальності за порушення карантину.

Незважаючи на те, що більшість опитаних експертів все ж підтримують або частково підтримують такі дії, частина зазначає їх недоцільність або неправильну реалізацію.

Володимира Зеленського обрали президентом на виборах 21 квітня 2019 року. Його підтримали 73,22% виборців. Також перемогу на парламентських виборах торік у липні здобула його партія "Слуга народу". У фракцію входять 248 народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Роботу Зеленського оцінили на двійку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути