Ексклюзиви
пʼятниця, 14 травня 2021 21:20

РНБО запровадила санкції проти кримінальних авторитетів

РНБО запровадила санкції проти кримінальних авторитетів
Ухвалили санкції проти 557 злодіїв у законі. Фото: "Українська правда"

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила санкції проти 557 злодіїв у законі.

Санкції застосовані до 111 іноземців - кримінальних авторитетів, повідомляє пресслужба президента України.

На засідання обговорили державні землі і будинки у Конча-Заспі й Пущі-Водиці.

"Напередодні Дня науки в Україні були відзначені не тільки наші провідні вчені, а й представники так званих некласичних наук. Передусім це особи, які є професорами з порушення Кримінального кодексу – так звані злодії в законі та кримінальні авторитети. Після ухвалення закону про злодіїв у законі, стратегії боротьби з організованою злочинністю та дев'яти місяців роботи застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі, відомих наразі у світі. Більшість із них перебуває не в Україні. А кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі: від 34 до 17 осіб. Сьогодні ми зробили все, щоб ця цифра дорівнювала нулю. У найближчий час і назавжди", - сказав президент Володимир Зеленський.

Кримінальним авторитетам заборонять в'їзд на територію України. Їм заблокують активи. Відмовлять в наданні візи, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на імміграцію. Їм відмовлять у продовженні строку перебування в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО запровадить санкції проти лідерів злочинного світу - ЗМІ

"Одним словом: тим, хто не в Україні, нема чого сюди приїжджати. Тим, хто в Україні, – нема чого тут затримуватись. Те саме стосується й іншої ланки цього світу – лідерів злочинних угруповань, так званих кримінальних авторитетів. Ми – гостинна країна, але не для 111 іноземців – це кримінальні авторитети, до яких сьогодні застосовано такий самий пакет санкцій. Ми не кажемо вам "до побачення", ми кажемо "прощавайте", - наголосив Зеленський.

Рада національної безпеки і оборони України затвердила стратегію розвитку кібербезпеки на наступні п'ять років. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про це на брифінгу після засідання РНБО.

Зараз ви читаєте новину «РНБО запровадила санкції проти кримінальних авторитетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути