пʼятниця, 02 листопада 2018 18:35

Рівні можливості для підприємців та влада, яка буде працювати чесно - про що домовився Гриценко з бізнесом

  Меморандум "Країна рівних можливостей з потужною економікою"
Меморандум "Країна рівних можливостей з потужною економікою"

Лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко та представники Української Ради Бізнесу підписали Меморандум "Країна рівних можливостей з потужною економікою". Підписанти виступають за проведення політичних реформ, які сприятимуть підвищенню відповідальності влади перед суспільством.

Про це заявив Анатолій Гриценко під час підписання документу.

"Тільки тоді, коли всі підприємці мають можливість працювати в рівних умовах – без монополій, чесно, без диктату з боку влади, яка повинна – і буде працювати чесно – тільки тоді у нас буде потужна економіка, потужна держава. І тоді ми зможемо вирішувати всі інші питання, які зараз турбують десятки мільйонів наших громадян. Тільки так – взаємною, чесною співпрацею", - заявив Гриценко.

Розвиток економіки та створення рівних можливостей для бізнесу та умов, за яких підприємства зможуть працювати чесно, підписанти Меморандуму не бачать без політичних реформ. Тому виступають за ухвалення закону про імпічмент Президента України, обмеження депутатської недоторканності та запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими списками.

Загалом Меморандум базується на десяти ключових принципах. Серед них - непорушність права власності та протидія рейдерству; захист економічних прав і свобод громадян в Україні та за її межами; демонополізація, деофшоризація і детінізація економіки; створення рівних умов для чесної конкуренції; стимулювання безготівкового обігу; ефективне і прозоре державне управління; підзвітність влади суспільству; децентралізація державної влади та зміцнення економічної бази місцевих громад; деполітизація і декомерціалізація правоохоронних і судових органів; протидія корупції на основі дієвих стимулів і невідворотності покарання.

Пріоритетними практичними кроками на шляху реформ є створення умов для розгортання нових виробництв та вдосконалення податкової системи, блокування офшорів та скорочення тіньового ринку оренди земель. Чиновники, що блокуватимуть роботу підприємств, мають нести фінансову відповідальність. Рівні умови доступу до приватизації та доступні кредити, державна підтримка не надприбуткових холдингів, а середніх та дрібних сільгоспвиробництв з високими доданою вартістю та часткою праці у собівартості продукції теж знайшли відображення у Меморандумі.

 

Також у Меморандумі передбачена реформа Державної фіскальної служби України. Силовиків позбавлять важелів силового втручання в економічні процеси – натомість буде створена єдина цивільна служба фінансових розслідувань.

"Це важливий рубіжний момент у нашій співпраці на шляху до вирішення проблем, які стоять перед країною, перед підприємцями і налагодженню нормальної, відкритої і чесної співпраці. Я вважаю, що нам це вдалося. Хочу подякувати Українській Раді Бізнесу, що об'єднує 20 галузей економіки загалом і включає 68 підприємницьких асоціацій, які спромоглися в цих складних умовах за ці роки, більшість – з нуля – створити 27 тисяч підприємств, працюючих чесно, прозоро і дають можливість працювати понад мільйону наших людей", - прокоментував Гриценко підписання Меморандуму.

Нагадаємо, Анатолій Гриценко неодноразово підкреслював, що коли стане президентом, одним із перших його законодавчих ініціатив стане позбавлення мандату будь-якого народного депутата після першого ж зафіксованого голосування чужою кнопкою, а також детально прописана процедура імпічменту президента.

Зараз ви читаєте новину «Рівні можливості для підприємців та влада, яка буде працювати чесно - про що домовився Гриценко з бізнесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути