пʼятниця, 14 травня 2010 17:57

Рівненська облрада вимагає розірвати угоди щодо ЧФ

Рівненська облрада вимагає розірвати угоди щодо ЧФ

14 травня Рівненська обласна рада звернулася до ВР України з вимогою денонсувати угоди про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Севастополі.

Депутати вважають, що продовження терміну "спрямоване на знищення суверенітету України і є прямою загрозою втрати незалежності України". Звернення підтримали 50 із 72 депутатів, які взяли участь у засіданні.

"Ганебна ратифікація парламентом угоди про нові терміни базування ЧФ Росії фактично запустила механізм знищення суверенітету України. Депутати облради та мешканці краю вкрай стурбовані підписанням президентом Януковичем та ратифікацією парламентом цих угод. Кримом уже намагається керувати чужа держава. Так, 29 квітня міністр оборони РФ поінформував світ, що президент Росії доручив розробити генплан розвитку Севастополя, Криму та втілити його в життя", - розповів депутат облради Сергій Олексіюк (фракції УНП).

"Сьогодні залишили ЧФ Росії в Криму, а завтра будуть створені спільні підприємства на базі "Газпрому" та НАК "Нафтогаз України", "Росатому" та українського "Енергоатому", а також "Укрзалізниці", "Укргідроенерго", "Турбоатому", Авіапрому та інших стратегічних підприємств, які є національним надбанням, основою нашої безпеки, енергетичної самодостатності та політичного суверенітету. Цього не можна допустити", - зазначив Сергій Олексіюк.

Обласна рада просить СБУ, Генпрокуратуру та Конституційний суд України вжити заходів для забезпечення державного суверенітету та недопущення антидержавницьких дій влади.

Зазначимо, що Рівненська облрада змогла висловити позицію щодо угод по ЧФ лише з другої спроби. Три тижні тому на засідання позачергової сесії не прийшли в повному складі самі його ініціатори. Так, тоді зареєструвалися 37 депутатів – 11 із 27 від фракції БЮТу, 14 із 23 від НУ, 10 із 11 від УНП, 1 із 3 від фракції "Відродження", 1 із 5 від Соцпартії, та жоден із 5 депутатів від ПР і 5 депутатів від Блоку Литвина.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Рівненська облрада вимагає розірвати угоди щодо ЧФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути