неділя, 17 листопада 2013 17:13

Рішення про асоціацію з Україною може бути ухвалено в останній момент - джерело

Рішення про асоціацію з Україною може бути ухвалено в останній момент - джерело
Фото: segodnya.ua
Рішення підписувати Угоду про асоціацію Україна-Євросоюз може бути прийнято в самий останній момент перед самітом "Східного партнерства" у Вільнюсі (Литва).

Про це на умовах анонімності повідомив високопоставлений представник дипломатичних кіл Євросоюзу, передає "ЄС-Плюс".

"Ми маємо різні можливості... Це може бути за письмовою процедурою, це може бути через Раду закордонних справ ще один, якщо треба буде, або тут, у Брюсселі, або у Вільнюсі. Але все буде залежати від того, що буде відбуватися в Україні", - цитує видання високопоставленого європейського дипломата.

Таке рішення може бути прийнято незважаючи на те, що останнім формальне засідання глав міністерств закордонних справ Євросоюзу пройде в понеділок, 18 листопада.

За словами дипломатичного джерела, остаточне рішення буде залежати від того, чи вдасться українським парламентаріям прийняти необхідні законодавчі зміни протягом наступного тижня.

Також дипломат повідомив, що на засіданні глав МЗС Євросоюзу міністри обговорюватимуть "можливості для маневру" при підписанні Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Європейський дипломат відмовився давати прогнози про розвиток подій у разі, якщо український парламент не зможе прийняти законопроект про лікування екс-прем'єр-міністра Юлія Тимошенко за кордоном, і вона залишиться у в'язниці.
Зараз ви читаєте новину «Рішення про асоціацію з Україною може бути ухвалено в останній момент - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути