Ексклюзиви
субота, 13 лютого 2021 13:46

Річковий парад Дніпром, повітряна колона: як військові готуються до 30-річчя Незалежності

Річковий парад Дніпром, повітряна колона: як військові готуються до 30-річчя Незалежності
Розповіли, яким буде 30-й День незалежності. Фото: glavcom.ua

На параді до 30-річчя Незалежності України планують продемонструвати новітні розробки військової техніки, новий стройовий крок и провести річковий військовий парад на Дніпрі.

За попередні задумом, до заходу залучать понад 4 тис. осіб, повідомляє пресслужба Міноборони.

До параду залучать 250 одиниць озброєння, військової та спеціальної техніки, проліт повітряної колони над Хрещатиком, проходження кінного та кінологічного підрозділів та зведений оркестр у тисячу музикантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський із дружиною у День закоханих вирушить в ОАЕ

"Демонстраційні заходи Військового-морських Сил відбудуться у Одесі. В Києві розглядається варіант проведення річкового військового параду на Дніпрі. На Михайлівській площі розгорнуть виставку військової техніки та озброєння ЗСУ", - сказано в повідомленні.

На цьогорічний парад планують запросити керівників оборонних відомств та очільників військових підрозділів держав-партнерів, а також Генерального секретаря НАТО та Верховного представника ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки.

"Наразі це попередні ідеї, пропозиції, задуми. Підрозділи ЗСУ, які планується залучити до участі у параді, готові розпочати підготовку і тренування вже наприкінці лютого", - наголосили в Міноборони.

13 лютого до України повернулися 6 моряків з екіпажу судна Stevia, яких захопили пірати у Гвінейській затоці у грудні торік. Їх зустрічав президент Володимир Зеленський. Моряки розповіли, що їх тримали у джунглях серед мангрових лісів, де було дуже багато комарів. Цілодобово їх охороняли автоматники.

Зараз ви читаєте новину «Річковий парад Дніпром, повітряна колона: як військові готуються до 30-річчя Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути