четвер, 03 травня 2012 20:02

Спецтема: Бойкот України

Річ не тільки в Тимошенко - експерт про бойкот України

Річ не тільки в Тимошенко - експерт про бойкот України
Ігор Жданов: Це перший крок до того, що главі Української держави буде складно організовувати свої зустрічі на міжнародній арені. Фото: radiosvoboda.org

Небажання європейських політиків відвідувати Україну пов'язане не лише із ситуацією навколо колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Таку думку висловив президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов у ефірі "Ера FM".

"Зрозуміло, що справа не лише в Тимошенко. Вона є уособленням тих процесів, які відбуваються в країні. Тому така різка реакція західних країн. Вони неодноразово пояснювали президенту України пану Віктору Януковичу, що цей шлях, коли Тимошенко за політично умотивованим вироком перебуває у тюрмі, веде у глухий кут: не буде асоціації, поки Тимошенко перебуватиме у Качанівській колонії", - сказав він.

За його словами, ця ситуація негативно позначиться на можливості президента Віктора Януковича налагоджувати стосунки з європейськими лідерами.

"Це не означає, що не приїдуть уболівальники. Не приїде еліта західних країн. Це перший крок до того, що главі Української держави буде складно організовувати свої зустрічі на міжнародній арені. Саміт країн центральної Європи це вже яскраво показує", - зазначив Жданов..

Нагадаємо, глава Міністерства закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле заявив, що ратифікація угоди про асоціацію ЄС c Україною через ситуацію з екс-прем'єром Юлією Тимошенко призупинена.

Зазначимо, семеро європейських лідерів відмовилися від візитів до України.

Зараз ви читаєте новину «Річ не тільки в Тимошенко - експерт про бойкот України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути