четвер, 07 листопада 2013 17:19

Рибак в Раді переконує Кокса з Квасневським, що плану "Б" у Януковича немає

Рибак в Раді переконує Кокса з Квасневським, що плану "Б" у Януковича немає
Володимир Рибак. Фото: dozor.kharkov.ua

Голова Верховної Ради Володимир Рибак запевнив спостерігачів від Європейського парламенту екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента Європарламенту Пета Кокса в тому, що альтернативи євроінтеграційному курсу України не існує.

Про це він сказав на зустрічі зі спостерігачами від ЄП у четвер у Києві, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Хочу запевнити вас, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Третьому саміті Східного партнерства у Вільнюсі 29 листопада залишається ключовим пріоритетом зовнішньої політики України. У цьому зв'язку хочу відзначити, що не існує жодного плану "Б", Україна тримає курс на європейську інтеграцію та альтернативи цьому процесу немає", - сказав Рибак.

Він також зазначив, що робота місії високо цінується керівництвом України і народними депутатами. Крім того, за словами спікера парламенту, президент України Віктор Янукович тримає на особистому контролі роботу парламенту над пакетом євроінтеграційних законопроектів, які залишилося прийняти. У цьому контексті він нагадав, що українському парламенту ще потрібно прийняти три закони: про прокуратуру України, про реформування виборчого законодавства і щодо умов лікування за кордоном засуджених до позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо Тимошенко не випустить дядько Вітя, то народ це зробить з сокирами та вилами"

Кокс, у свою чергу, повідомив, що місія повинна представити свій звіт Європарламенту 14 листопада, після чого документ буде переданий на розгляд засідання Ради ЄС, яка запланована на 18 листопада.

За інформацією ЗМІ станом на 17.00 вечірнє засідання Верховної ради не ще не розпочалося. У залі повна явка депутатів крім комуністів, ложа преси повністю забита журналістами. Раніше в Раду в супроводі Сергія Власенка приїхала донька Тимошенко Євгенія. Зараз вона знаходиться в ложі для помічників народних депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Рибак в Раді переконує Кокса з Квасневським, що плану "Б" у Януковича немає ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути