вівторок, 21 квітня 2020 10:52

РФ заблокувала сайт українського міністерства

РФ заблокувала сайт українського міністерства
РФ вперше заблокувала сайт міністерства іншої країни. Фото: mtot.gov.ua

Роскомнагляд на вимогу генпрокуратури РФ заблокував сайт міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомляється на сайті українського відомства.

Причина блокування - претензії до новини про приховування хворих на коронавірус у Криму та на Донбасі.

"Росію стурбували дані з тимчасово окупованих нею українських територій про дефіцит тестів, про те, що перевірки там проходять тільки "чиновники" російських окупаційних адміністрацій і військові, про те, що пацієнтам з відповідними симптомами там ставлять діагноз ГРВІ, а з лікарів беруть зобов'язання про нерозголошення реальної ситуації", - йдеться в повідомленні.

Окупанти посилаються на те, що їхні адміністрації звітували про відсутність хворих і великий запас тестів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сімферополі назріває гуманітарна катастрофа

При цьому Роскомнагляд і генпрокуратура РФ продовжують ігнорувати інформацію про летальні випадки в ОРДЛО та інформацію від представників окупаційної російської адміністрації в українському Криму про те, що російське Міноборони планує хворих на коронавірус військових розміщувати у Севастополі, для чого вже розпочалась підготовка госпітального судна "Єнісей" і невеликий безкоштовний військовий готель для командування.

У Мінреінтеграції наголосили, що новина на сайті українського відомства про приховування російською окупаційною владою реальних даних про захворюваність на коронавірус - це лише привід для блокування.

"Головними чинниками таких дій є абсолютно конкретна позиція щодо незаконних дій країни-агресора на українських територіях, нехтування нормами міжнародного права, позиція щодо переслідування корінного народу Криму та про плани з вилучення землі, про відмову РФ виконувати свої зобов'язання щодо виведення їхніх військ із території українських Донецької та Луганської областей тощо", - наголосили в міністерстві.

Ситуація із сайтом міністерства - це перший випадок блокування генпрокураторою РФ державного сайту іншої країни.

У Міністерстві оборони України заявили, що інформація про нібито затримання в анексованому Криму спецслужбами Росії громадянина України, обвинуваченого в "шпигунстві" - провокація.

Зараз ви читаєте новину «РФ заблокувала сайт українського міністерства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути