понеділок, 11 березня 2024 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ виготовляє втричі більше снарядів, ніж усі західні партнери України

РФ виготовляє втричі більше снарядів, ніж усі західні партнери України
Росія виготовляє втричі більше снарядів, ніж Україні можуть надіслати США та ЄС. Фото: eastnews.ua

Російська Федерація виробляє близько 250 тис. артилерійських боєприпасів на місяць, тобто близько 3 млн на рік. Це втричі більше за кількість, яку Сполучені Штати Америки та ЄС можуть надіслати Україні.

Окупанти підтримують роботу своїх заводів із виробництва снарядів у цілодобовому режимі, пише CNN із посиланням на розвідку НАТО.

"США та Європа мають потужність виробляти лише близько 1,2 млн боєприпасів щорічно для відправки до України. Збройні сили США поставили перед собою мету виробляти 100 тис. артилерійських снарядів на місяць до кінця 2025 року, що вдвічі менше російського щомісячного виробництва. І навіть ця цифра зараз недосяжна, оскільки фінансування України в розмірі $60 млрд призупинено в Конгресі. Ми зараз розпочали війну виробничих ресурсів. Результат в Україні залежить від того, що кожна зі сторін має для ведення війни", - заявив чиновник європейської розвідки.

Росія тим часом випускає близько 10 тис. снарядів на день проти лише 2 тис. на день з українського боку. Співробітник європейських спецслужб повідомив, що в деяких місцях на передовій ситуація ще гірша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни просунулися під Авдіївкою - карта ISW

США та їхні союзники передали Києву низку високотехнологічної зброї, однак військові аналітики кажуть, що війну, швидше за все, можна виграти або програти залежно від того, хто випустить найбільше артилерійських снарядів.

"Росія підтримує роботу своїх заводів із виробництва снарядів у цілодобовому режимі. У російському оборонному секторі зараз працюють близько 3,5 млн осіб у порівнянні з 2-2,5 млн до початку війни. Крім того, Росія отримує снаряди від Ірану та Північної Кореї. Питання номер один зараз - це боєприпаси. Саме ті артилерійські снаряди, тому що Росія справді створює значну перевагу у виробництві та створює значну перевагу на полі бою. РФ вклала в гру все, що у неї є. Російська бойова машина працює на повну потужність", - пояснює представник НАТО.

Однак західна розвідка не очікує, що Кремль зможе досягти будь-яких значних цілей на полі бою найближчим часом. За оцінками експертів, у довгостроковій перспективі Захід все ж таки здатний наздогнати Росію у виробництві снарядів і при цьому випускати якісніше обладнання.

"Загальне співвідношення ресурсів все ж таки забезпечує перевагу Москви, особливо якщо уряд США не зможе розблокувати пакет допомоги Україні, проти якого виступають республіканські депутати Конгресу. Захід водночас лише починає активізувати створення інфраструктури, щоб забезпечити потрібний рівень виробництва боєприпасів", - зазначають аналітики.

Російська Федерація матиме достатньо ресурсів для ведення повномасштабної війни проти України із нинішньою інтенсивністю принаймні ще два роки мінімум. За даними литовських спецслужб, таку здатність країні-агресорці забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції.

Зараз ви читаєте новину «РФ виготовляє втричі більше снарядів, ніж усі західні партнери України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути