неділя, 27 лютого 2022 00:43

РФ відключають від SWIFT за агресію проти України

РФ відключають від SWIFT за агресію проти України
Такі санкції - одна із відповідей на російську агресію проти України. Фотоколаж: epravda.com.ua

Російські банки відключають від SWIFT - міжнародної міжбанківської системи передавання інформації та здійснення платежів.

Про це повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

"Це зупинить їх роботу в усьому світі та фактично заблокує російський експорт та імпорт", - заявила європосадовець.

"По-друге, ми паралізуємо активи центрального банку Росії. Це заморозить його транзакції. І це унеможливить ЦБ ліквідацію своїх активів", - повідомила.

"І, нарешті, ми будемо працювати над тим, щоб заборонити російським олігархам використовувати свої фінансові активи на наших ринках. Путін став на шлях знищення України. Але те, що він робить, по суті, руйнує майбутнє його власної країни", - заявила голова Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін ще не розуміє, що він програв війну проти України - експосол США

Сьогодні вночі Сполучені Штати, Франція, Канада, Італія, Велика Британія, Європейська комісія і Німеччина вирішили запровадити додаткові жорсткі фінансові санкції проти Росії у відповідь на триваючі атаки російських військ в Україні, заявили в уряді Німеччини.

"Усі російські банки, які вже потрапили під санкції міжнародного співтовариства, і, при необхідності, інші російські банки будуть виключені з міжнародної системи платіжних послуг SWIFT.

Це має на меті ізолювати ці установи від міжнародних фінансових потоків, що значно обмежить їх глобальну діяльність", - сказано.

Крім того, країни вирішили ще більше обмежити можливості російського центрального банку підтримувати курс рубля за допомогою міжнародних фінансових операцій.

Схвалені санкції також спрямовані проти осіб та установ в РФ та інших країнах, які підтримують війну проти України. Зокрема, має бути припинено можливість для заможних росіян отримати так званий золотий паспорт і, таким чином, європейське громадянство для себе і членів своїх сімей.

Також буде створена робоча група з представниками США і Європейського Союзу, щоб забезпечити якнайшвидше виконання санкцій і заморозити активи осіб, їхніх сімей та компаній.

Країни підкреслили готовність вжити подальших заходів, якщо Росія не припинить атаку на Україну, а отже і на європейський мирний порядок.

24 лютого Велика Британія оголосила, що заморожує активи ВТБ-банку і можливості роботи "Аерофлоту". Також британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв санкції проти інших російських банків.

А США заявили, що обмежать РФ здатність вести бізнес у доларах, фунтах та єнах, також введуть санкції проти ВТБ та інших росбанків.

ЄС може відключити від SWIFT і Білорусь, диктатор із якої Олександр Лукашенко є співучасником воєнних злочинів проти України.

Зараз ви читаєте новину «РФ відключають від SWIFT за агресію проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути