пʼятниця, 19 серпня 2022 03:51

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ планують визнати державою-спонсором тероризму: в Держдепі занепокоєні – ЗМІ

РФ планують визнати державою-спонсором тероризму: в Держдепі занепокоєні – ЗМІ
В Держдепі занепокоєні можливістю визнання Росії державою-терористом. Фото: Укрінформ

Державний департамент США серйозно занепокоєний через можливе визнання Росії державою-спонсором тероризму.

Включення Росії до цього списку може поставити під загрозу "зернову угоду". Вона дозволила зерновим суднам залишати українські порти і зменшила напругу на глобальному продовольчому ринку, пише Politico із посиланням на джерела.

Країна з чорного списку терористів підпадає під загальні санкції, через які США фактично позбавляють американців можливості участі в ділових відносинах у цих країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган прокоментував російський тероризм на Запорізькій АЕС

Це включатиме різних суб'єктів приватного сектору та вплине на ключові економічні відносини, які підтримують США попри низку санкцій.

"Дехто на капітолійському пагорбі наводить контраргумент: ухвалення Конгрессом законодавства про визання РФ країною-спонсором тероризму не призведе до автоматичного застосування санкцій, які зірвуть план доставки продуктів харчування. Казначейство могло б також розробити виключення, щоб догодити промисловості", – пише видання.

Конгрес США розробляє критерії для визнання Росії державою, яка спонсорує тероризм. Втім, на вже наявні санкції це значно не вплине тому, що обмеження, які застосовуються, коли країна визнається спонсором тероризму, схожі на ті, що вже наклали на РФ.

Держави-спонсори тероризму – список країн, які надають підтримку актам міжнародного тероризму, згідно з офіційною позицією американського Держдепу. Включення до списку спричиняє жорсткі економічні й політичні санкції США – заборону на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборони на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень.

Тим часом, Міністерство закордонних справ Російської Федерації пригрозило США повним розірванням дипломатичних відносин.

Зараз ви читаєте новину «РФ планують визнати державою-спонсором тероризму: в Держдепі занепокоєні – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути