понеділок, 24 вересня 2012 10:29

Резолюція США по Україні носить рекомендаційний характер - експерт

Резолюція США по Україні носить рекомендаційний характер - експерт
Ентоні Салвія каже, що резолюцію виконувати не обов'язково.Фото: censor.net.ua

Прийнята на днях резолюція Сенату США по Україні не носить обов'язкового характеру і не зобов'язує Сенат вчиняти будь-які дії, зазначає виконавчий директор Американського інституту в Україні Ентоні Салвія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: Міністр МЗС мабуть чимось обкурився, видаючи такі заяви щодо резолюції Сенату США

"Нещодавно Сенат США прийняв резолюцію, на яку ЗМІ США не звернули особливої ??уваги ... Як відомо, Сенат Сполучених Штатів приймає багато резолюцій з різних питань. США ... у багатьох аспектах дійсно займають лідируючі позиції, так що цілком природно, що політики і сенатори висловлюються з різних питань, що стосуються різних частин світу. Випадок з цією резолюцією не є винятком: вона не носить обов'язкового характеру, не зобов'язує Сенат вчиняти будь-які дії, вона лише висловлює позицію тих людей, яким вдалося "проштовхнути" її в Сенаті", - сказав Салвія в інтерв'ю.

Він також зазначив, що в США як і раніше викликає занепокоєння ситуація навколо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко.

"Звичайно, політиків не можна притягнути до відповідальності, питання лише в тому, щоб це відбувалося не вибірково, і закон при цьому застосовувався до всіх однаково, а судова система не була заполітизована. Одночасно це ще не означає, що особа не є винним", - сказав виконавчий директор Американського інституту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резолюція Сенату США прийнята за сумнівною процедурою - МЗС

На його думку, необхідно враховувати всі складові і деталі, щоб не складалося враження, що "люди, які розробляють текст таких резолюцій, не приймають їх до уваги".

Як повідомлялося, 22 вересня захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко на своїй сторінці в Facebook написав, що Сенат США одноголосно підтримав резолюцію щодо України. У цьому документі є вимога до української влади негайно звільнити Ю.Тимошенко та інших політв'язнів. У резолюції також йдеться про заклик ввести санкції у вигляді заборони на видачу віз усім особам, причетним до укладення Ю.Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Резолюція США по Україні носить рекомендаційний характер - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути