четвер, 24 травня 2012 15:22

Резолюції Європарламенту стають все більше набридливими і небажаними - експерт

Резолюції Європарламенту стають все більше набридливими і небажаними - експерт
Олексій Коломієць вважає Європарламент "пересувним цирком". Фото: osp-ua.info

Рішення Європарламенту стають все більше набридливими і жодної ролі вони не грають.

Так у коментарі Gazeta.ua президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць прокоментував резолюцію ЄП щодо України.

Він підкреслив, що ця резолюція є компромісом між усіма групами в Європарламенті, тому вона має більш декларативний характер.

"В цьому аспекті можливо навіть можна використати термін — інституційна втома. Тут головне, що Європарламент така структура в загальній структурі Європейського союзу, яка не в змозі вирішувати такого роду завдання, - переконаний експерт. - Беручи до уваги сам інститут Європарламенту, я, чесно кажучи, не радив би їм особисто далі продовжувати такі речі".

Водночас, Коломієць переконаний, що це свого роду сигнал головним інститутам Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хорошковський обіцяє, що Україна послухається Європарламент

"Абсолютно зрозуміло, що Європарламент, це такий собі "пересувний цирк". З головних питань України, в тому числі щодо Тимошенко, Луценка та інших, він стає більш суперечливим та відштовхуючим", - підкреслив експерт.

Коломієць додав: "Головне, це те, що буде вирішуватися або вже вирішено, на рівні головних інститутів — на рівні Ради міністрів в різних форматах, у першу чергу, на рівні міністрів закордонних справ".

Подібні рішення ЄП, за його словами, стають "набридливим і вже не те що шкідливим, а небажаними у цьому політичному процесі". Водночас, потужний удар було нанесено рішенням Єврокомісії, коли вона повністю відмовилася їхати в Україну, нагадав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна далека від ізоляції, проте владі рано думати про перемогу - експерт

"Ніхто не буде звертати увагу на цю резолюцію. Влада проігнорує її. А от інші речі — ні. Бо вони (влада — ред.) не просто стривожені, вони перелякані", - підкреслив Коломієць.

Водночас, він висловив стурбованість тим, що сьогодні президент Франції Олланд заявив, що він не збирається їхати в Україну: "Це дуже потужний сигнал. Таким чином, головне рішення там приймається, а не в Європарламенті".

Тобто, за словами експерта, викликає занепокоєння проведення чемпіонату Євро-2012 і його можливий бойкот зі сторони деяких лідерів європейських країн: "Зараз, якщо брати футбол, головне рішення, я думаю, вже прийнято і воно може бути бомбою".

Зараз ви читаєте новину «Резолюції Європарламенту стають все більше набридливими і небажаними - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути