неділя, 12 грудня 2021 22:05

Резніков звинуватив Німеччину в блокуванні постачання зброї України через НАТО

Резніков звинуватив Німеччину в блокуванні постачання зброї України через НАТО
Берлін вирішив не закуповувати зброю, незважаючи на попередження США про можливе вторгнення російських військ в країну. Фото: Слово і діло

Міністр оборони України Олексій Резніков звинуватив Німеччину в блокуванні постачання зброї України через НАТО. За його словами, Берлін вирішив не закуповувати зброю попри попередження США про можливе вторгнення російських військ у країну.

Про це повідомляє Financial Times. За його словами, уряд Німеччини в листопаді наклав вето на покупку Україною гвинтівок для боротьби з безпілотниками й антиснайперських систем через Агентство підтримки й закупівель НАТО. Однак за першим пунктом Німеччина поступилася, визнавши його нелетальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі хочуть, щоб НАТО забуло про Україну

"Вони продовжують будувати газопровід" Північний потік-2" і водночас блокують нашу оборонну зброю. Це несправедливо", - сказав Резніков, говорячи про російський газопровід, який проходить через Балтійське море в Німеччину в обхід наявних маршрутів постачань газу через Україну.

Резніков заявив, що з огляду на блокування Німеччиною закупівель летального обладнання, Україна прагнутиме придбати зброю через двосторонні угоди із союзниками, зокрема США, Велику Британію, Литву і Францію.

НАТО не йтиме на компроміси з РФ у питанні вступу України до Альянсу. Це питання розв'язують тільки українці й країни блоку, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Резніков звинуватив Німеччину в блокуванні постачання зброї України через НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути