Ексклюзиви
понеділок, 06 лютого 2023 12:39

Резніков залишиться в кріслі міністра оборони з двох причин – ЗМІ

Резніков залишиться в кріслі міністра оборони з двох причин – ЗМІ
Відставка Олексія Резнікова з поста міністра оборони відтерміновується. Фото: УП

Міністр оборони Олексій Резніков поки залишиться на своїй посаді.

Причин на це дві, пише LIGA.net з посиланням на джерела в керівництві фракції "Слуга народу".

Перша причина, якою два співрозмовники видання пояснюють відтермінування відставки Резнікова, – чергове засідання у форматі "Рамштайн". Друга – законодавство забороняє призначати на посаду міністра оборони військового.

Співрозмовники нагадали про норму закону про національну безпеку, яка чітко каже: міністр оборони призначається з-поміж цивільних осіб.

"Зеленський (президент Володимир Зеленський. – Gazeta.ua) хоче, щоб міністром був військовий у погонах. Тому тут або знімати погони (з голови ГУР Кирила Буданова. – Gazeta.ua), або міняти закон. А як змінювати закон – незрозуміло, адже цивільний контроль це вимоги НАТО", – сказало джерело.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков та Буданов: чому влада хотіла змін в Міноборони, але відмовилася

14 лютого у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбудеться наступна зустріч країн-союзників України у форматі "Рамштайн". Там можуть обговорювати питання передання Україні західних винищувачів та далекобійних ракет.

"Було б непогано, якби Резніков це закінчив", – каже співрозмовник.

"Слуги" не хочуть голосувати за відставку Резнікова

Видання поставило двом співрозмовникам питання: навіщо керівник фракції "СН" Давид Арахамія публічно оголосив про заміну Резнікова на Буданова, коли про норму закону і "Рамштайн" було давно відомо.

"Ще одна причина, яка ближче до правди – не факт, що за відставку Резнікова зараз будуть голоси. Наші ("слуги". – Gazeta.ua) не хочуть голосувати", – пояснив один із них.

За його словами, частина депутатів каже, що хай Резніков візьме участь у Рамштайні, а "потім звільнимо". Частина не розуміє, як можна призначити Буданова в порушення закону.

"Частина вважає, що "антикорупційна тусовка" перекачала ситуацію (з корупційними скандалами навколо МО. – Gazeta.ua), і Олексій не настільки особисто винен і може продовжити працювати, просто замінивши менеджмент міністерства", – додав співрозмовник.

5 лютого Давид Арахамія підтвердив інформацію ЗМІ про відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Його місце, зі слів Арахамії, мав обійняти Кирило Буданов. Очікувалося, що голосування за відставку Резнікова відбудеться цього тижня.

Резнікова після очікуваної відставки залишать в уряді – на посаді міністра з питань стратегічних галузей промисловості, повідомив Арахамія. На це Резніков заявив, що ні президент, ні прем'єр не пропонували йому очолити дане міністерство. Однак він відмовився б, якби така пропозиція надійшла, тому що "не має експертизи".

6 лютого Арахамія заявив, що кадрових змін у сфері оборони цього тижня не буде. Однак, за його словами, голосування щодо інших посад відбудеться.

Головою українського оборонного відомства Резніков став у листопаді 2021 року. Перед цим він керував Мінреінтеграції та був членом Мінської тристоронньої контактної групи.

Зараз ви читаєте новину «Резніков залишиться в кріслі міністра оборони з двох причин – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути