понеділок, 06 лютого 2023 07:36

"Вперше чую" – Резніков відреагував на нову посаду у Кабміні

"Вперше чую" – Резніков відреагував на нову посаду у Кабміні
Підтвердилася інформація ЗМІ про відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Фото: "РБК-Україна"

Міністр оборони Олексій Резніков прокоментував свою нову посаду в Кабінеті міністрів.

Заявив, що вперше чує про це і відмовився б від неї, якби навіть пропонували. Про це Резніков сказав у коментарі "Фактам ICTV".

Посадовець акцентував, що йому не пропонували очолити Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості.

"Це для мене новина. Зі мною жодної розмови про Міністерство з питань стратегічної промисловості не відбувалося з президентом України, верховним головнокомандувачем", – сказав Резніков.

Він підкреслив, що такі рішення ухвалює лише голова держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зробив заяву щодо планів окупантів у лютому

"Ще раз повторюю, що рішення про відставку міністра оборони або міністра закордонних справ може ухвалювати лише президент, згідно з Конституцією України. Призначення на нову посаду в будь-які міністерства, звичайно, обговорюються згідно із законом. Про Мінстратегпром я чую вперше ", – зазначив міністр оборони.

Як юрист він додав, що такої процедури переведення всередині уряду з міністра на міністра немає. Це рішення Верховної Ради може бути лише за поданням прем'єр-міністра, якщо це не посада МОУ чи МЗС.

Також чиновник пояснив, чому не палає бажання стати главою Мінстратегпрому.

"Якби раптом мені така пропозиція надійшла б від президента України чи прем'єр-міністра, то я відмовився б від неї. Бо не маю експертизи, яка б дозволяла мені якісно бути міністром Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості. Тому думаю, що це помилка ", – додав Резніков.

5 лютого підтвердилася інформація ЗМІ про відставку Олексія Резнікова з посади міністра оборони. Його місце займе керівник Головного управління воєнної розвідки Кирило Буданов.

Того ж дня голова провладної парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія та низка народних обранців заявили про переведення Резнікова на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості

Головою українського оборонного відомства Резніков став у листопаді 2021 року. Перед цим він керував Мінреінтеграцією та був членом Мінської тристоронньої контактної групи.

Зараз ви читаєте новину «"Вперше чую" – Резніков відреагував на нову посаду у Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути