четвер, 28 липня 2022 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, як Україна закуповуватиме західну зброю

Резніков розповів, як Україна закуповуватиме західну зброю
Міноборони закуповуватиме зброю за натівськими стандартами - Резніков. Фото: eznikovoleksii.medium.com

При Міноборони України створять два агентства, аналогічні натовській логістичній організації NSPA, що закуповуватимуть все необхідне для армії.

Агентство оборонних закупівель – займатиметься всім, що стосується озброєння, друге (з підтримки та постачання. – Gazeta.ua) буде займатися питаннями логістики та відповідати за закупівлю амуніції, палива та харчування, повідомив у коментарі LB.ua міністр оборони України Олексій Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав, що саме змінює перебіг війни на користь України

Він наголосив, що обидва агентства працюватимуть за прозорими західними стандартами.

Міністр пояснив, що працювати з чинними спеціальними експортерами, яких передали до Міноборони, складно через те, що вони налаштовані перш за все на експорт української зброї, а не на імпорт. Це не актуально в умовах війни.

"NSPA – це агенція НАТО з питань закупівель та підтримки. Це такий своєрідний Amazon, тільки з товарами мілітарного призначення. Саме за цією моделлю з врахуванням стандартів НАТО створено Агенцію оборонних закупівель Міноборони. Це прозорий механізм, який зрозумілий для наших партнерів, для бізнесу, для виробників", – пояснив міністр.

За його словами, робота зі створення цієї Агенції розпочалася наприкінці січня і мала закінчитися в березні. Але через повномасштабне вторгнення Росії завершення процедур було відкладено, адже виникло безліч нагальних завдань.

"Кілька тижнів тому ми Агенцію офіційно зареєстрували, і зараз почнеться розгортання її роботи. Тобто це модель НАТО, яку ми поширимо на нашу практику, щоб зробити процес закупівель прозорішим та ефективнішим", – наголосив він.

Резніков підкреслив, що у такий спосіб Україна здійснює інтеграцію до НАТО де-факто, про що він неодноразово говорив.

Він також додав, що роботу Агенції оборонних закупівель зможе курирувати й за необхідності долучатися до аудиту Defense Reform Advisory Board, міжнародна дорадча група найвищого рівня, до складу якої входять представники країн-членів НАТО.

Федеральний уряд Німеччини погодився продати Україні 100 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000.

13 липня віцеканцлер ФРН Роберт Габек дав свою згоду на продаж САУ. Однак цю інформацію компанія Krauss-Maffei Wegmann, яка займається виробництвом гаубиць, підтвердила лише зараз. Звернення про купівлю PzH 2000 Україна направила ще у квітні.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, як Україна закуповуватиме західну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути