середа, 27 липня 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина погодилася продати 100 гаубиць Україні – Der Spiegel

Німеччина погодилася продати 100 гаубиць Україні – Der Spiegel
Федеральний уряд Німеччини погодився продати Україні 100 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000. Фото: eastnews.ua

Федеральний уряд Німеччини погодився продати Україні 100 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000.

13 липня віцеканцлер ФРН Роберт Габек дав свою згоду на продаж САУ. Однак цю інформацію компанія Krauss-Maffei Wegmann, яка займається виробництвом гаубиць, підтвердила лише зараз. Звернення про купівлю PzH 2000 Україна направила ще у квітні. Про це повідомляє 27 липня Der Spiegel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мають боятися слова "Україна" і бути в паніці - Подоляк про застосування західної зброї

Загальна вартість контракту на 100 САУ для Збройних сил України становить €1,7 млрд, за словами представника KMW. Це у кілька разів більше, ніж загальна вартість усієї наданої Німеччиною зброї (€600 млн).

Німецький виробник зазначив, що виробництво всіх САУ триватиме кілька років. Він додав, що процес розпочнеться негайно. І хоча залежатиме від постачань необхідних матеріалів, усі його нюанси вже погоджені з українською стороною.

Україна вже отримала від Німеччини кілька PzH 2000. Вони вважаються одними з найсучасніших самохідних артилерійських установок у світі.

САУ PzH 2000 – самохідна артилерійська установка, у розпорядженні якої ствол довжиною 52 калібра (8 м), автоматична система заряджання з боєкомплектом у 60 снарядів і 228 модульних метальних зарядів плюс сучасна точна система наземної навігації.

Призначена для знищення різних групових і точкових цілей, у першу чергу укріплень, вогневих засобів (у тому числі танків і бойових броньованих машин), а також живої сили.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина погодилася продати 100 гаубиць Україні – Der Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути