середа, 02 вересня 2020 10:46

Резніков розповів, як голосуватимуть переселенці

Резніков розповів, як голосуватимуть переселенці
Резніков пояснив, що потрібно для голосування переселенцям. Фото: Facebook.com/reznikovoleksii

Переселенці можуть взяти участь у місцевих виборах. Про це заявив віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков.

Міністр в телеефірі телеканалу "Дім" розповів, чому внутрішньо переміщені особи повинні голосувати .

"Переселенці для голосування на місцевих виборах 25 жовтня мають до 10 вересня звернутися до органа ведення Реєстру виборців за новою виборчою адресою", - сказав міністр.

Процедура нескладна, головне - надати відповідні документи.

"Насамперед це паспорт, свідоцтво внутрішньо переміщеної особи і документи, що підтверджують, що ви законно перебуваєте в тому чи іншому місці, де ви збираєтеся проголосувати на місцевих виборах - місто, село, селище. Тому що потрібно прив'язатися до місця, де ви хочете обрати свого міського голову, своїх депутатів. А може, ви збираєтеся балотуватися в списках однієї з політичних сил, що беруть участь в цих місцевих виборах".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада не підтримала заяву Фокіна щодо Донбасу - Разумков

Міністр запевняє, що переселенці мають право, як вибирати, так і бути обраними.

"Вони також можуть і хочуть реалізувати своє право обиратися і бути обраними та обирати, зокрема, на місцевих виборах. Оскільки таке право на виборах президента було відновлено, вони вже голосували на місцях тимчасової реєстрації".

Віцепрем'єр-міністр наголосив, що тільки в Харківській області майже150 тис. переселенців. Це 10% їхньої загальної кількості.

На кінець серпня 2019-го в Україні налічувалося 1 404 926 внутрішньо переміщених осіб з окупованих територій. Найбільше переселенців зареєстровано в Донецькій області – 494,5 тис., Луганській – 274,2 тис., у Києві – 152,1 тис. осіб. Найменше - на заході України.

Раніше перший заступник керівника української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін звернувся до Верховної Ради з проханням внести зміни до постанови про місцеві вибори щодо їх проведення на окупованому Донбасі.

Керівник СБУ Іван Баканов закликав не допускати участі у місцевих виборах людей, які співпрацюють з Росією або мають громадянство інших країн. Баканов заявив про необхідність законодавчо врегулювати неможливість включення до виборчих списків таких громадян.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, як голосуватимуть переселенці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути