Ексклюзиви
середа, 12 жовтня 2022 02:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков розповів, до чого призвів масований ракетний обстріл України

Резніков розповів, до чого призвів масований ракетний обстріл України
Міністр оборони Олексій Резніков розповів про масований обстріл України. Фото: РБК

Усі, хто віддавав злочинні накази вдарити ракетами і дронами по Україні, неодмінно будуть покарані.

Це гірше ніж злочин – це помилка, написав міністр оборони України Олексій Резніков для "НВ".

Масована атака 10 жовтня красномовно свідчить про їх розгубленість і знервованість. Адже вона контрпродуктивна і матиме для Росії руйнівні наслідки.

1)Москва не досягла жодної військової мети. Навпаки — наші захисники і захисниці отримали додаткову мотивацію швидше вигнати ворога, який обстрілює міста в тилу, де живуть їхні близькі.

2) Тепер непотрібні жодні додаткові аргументи, щоб доводити: Росія – це держава-терорист, держава спонсор тероризму. Усі, хто після цього спробує співпрацювати з РФ, заперечувати терористичну сутність московського режиму, будуть мати очевидні проблеми з поясненнями.

"Більше того — усі російські лоялісти, відкриті та "гібридні" агенти впливу на заході тепер опиняються на роздоріжжі. Вони повинні або засудити людожерські дії Кремля, або підтримати їх. Уникнення чіткої позиції - це фактична підтримка злочинів", – пише Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пояснили, як треба поводитися під час обстрілів

3) Якщо останніми місяцями у розмовах з партнерами нам доводилося шукати способи не допустити "втоми" від України, то тепер росіяни все зробили за нас. Вони чітко показали, що свідомо влаштовують гуманітарну кризу, яка вдарить не тільки по Україні, а по всій Європі.

Знищення інфраструктури життєзабезпечення може спровокувати нові хвилі біженців. Сотні тисяч людей, які повернулися з Європи, можуть бути змушені знову шукати там порятунку. До них приєднаються мільйони. Адже руйнування енергосистеми – це не тільки про опалення. Це про їжу і воду, каналізацію, про хвороби і усі супутні наслідки.

"На цьому тлі значно простіше пояснювати, навіщо нам дуже швидко потрібна додаткова зброя, насамперед – засоби ППО та ПРО. Наші фахівці довели свою майстерність, збивши ледь не половину ракет та дронів-камікадзе. Надавши силам оборони України більше засобів, можна суттєво знизити рівень загрози з повітря", – повідомляє міністр.

У понеділок, 10 жовтня, Росія масовано вдарила по мирних містах і селах. Агресор цілями визначив саме об'єкти критичної цивільної інфраструктури й центральні райони густонаселених українських міст.

Обстріли продовжилися і на наступний день.

Під час масованого ракетного удару постраждала інфраструктура понад 10 населених пунктів у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій і Донецькій областях.

Росіяни вночі запустили вісім іранських ударних дронів по об'єктах критичної інфраструктури в Миколаївській області. Усі дрони знищили сили протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Резніков розповів, до чого призвів масований ракетний обстріл України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути