понеділок, 06 лютого 2023 01:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков пояснив, як проходить мобілізація і чи є добровольці

Резніков пояснив, як проходить мобілізація і чи є добровольці
Міністр оборони Олексій Резніков розповів про мобілізацію. Фото: Укрінформ

Вручення повісток на вулиці законне. Зараз триває мобілізація і якщо чоловік придатний до призову – він має бути готовим захищати країну.

Збройним силам України потрібно поповнювати втрати на фронті. Багато добровольців було ще у лютому-березні 2022 року, розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю "Українській правді".

Працівники військкомату змушені видавати повістки чоловікам призовного віку на вулиці: багато з них не живуть за місцем своєї реєстрації та не стали на облік у місцевих центрах комплектування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти готуються до наступу. Почалася прихована мобілізація

"Це ж не означає, що завтра він буде мобілізований. Він має з'явитися показати документи, має бути спілкування. Може, він скаже: "так, вік у мене призовний, але в мене є якісь застереження, або в мене 4 дітей". Окей, прийди, покажи і все", – заявив Резніков.

Йде системна й планова робота, поповнення запасів, відновлення втрат.

"Але такого щось "вау", як в Росії - ні, такого у нас немає", – розповів міністр.

В Україні запроваджений воєнний стан і загальна мобізація з 24 лютого 2022 року. Її відмінять тільки після остаточної перемоги над агресором.

Якщо призовник відмовляється виконувати правила військового обліку, то до нього може застосуватися відповідальність згідно із законодавством. Якщо це повістка, наприклад, для звірки військово-облікових даних, то застосовується адміністративна відповідальність. Якщо призовник пройшов звірку військово-облікових даних, медичну комісії для призову і уникнув від відправки у військову частину, то у такому разі настає кримінальна відповідальність.

Зараз ви читаєте новину «Резніков пояснив, як проходить мобілізація і чи є добровольці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути