неділя, 10 липня 2022 01:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Резніков пояснив, чому в Україні буде неефективним "залізний купол"

Резніков пояснив, чому в Україні буде неефективним "залізний купол"
В Україні небо захищене, проте не ідеально - Резніков. Фото: defence-ua

Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що замість "залізного купола" нашій країні потрібна своя система ППО (протиповітряна оборона) та ПРО (протиракетна оборона).

Про це він заявив під час бізнес-конференції на платформі Forbes. За його словами, в Україні небо захищене, проте не ідеально.

Резніков навів приклад Ізраїлю, який досить непогано захищає небо.

"Всі ми знаємо назву "залізний купол", але навіть він не захищає на 100%. Мало того, я був в Ізраїлі, спілкувався з їх виробниками, підприємствами державними. "Залізний купол" зроблений проти повільних на низьких висотах з легким ураженням ракет, зроблених по суті в гаражах", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український військовий розповів, як працює HIMARS на фронті: відео

Він зазначив, що від крилатих та балістичних ракет "залізний купол" не захищає.

"Там є інша система ППО, які розвивається і в самому Ізраїлі і є в Чехії, і США. Тому нам потрібно розвивати свою систему ППО/ПРО, або отримувати, в тому числі, від наших партнерів", – сказав міністр оборони України.

Резніков також розповів про захищеність українського неба.

"У нас, в України, і сьогодні вже є захист нашого неба. Він не ідеальний, але повірте, ми досить велику кількість ракет збиваємо, які летять. Ворожі літаки в нашому небі вже не літають, бо бояться і знають, що ми їх збиваємо. Вони використовують старі ракети Х-22, Х-55 й інші", - сказав він.

Він додав, що агресор стріляє ними з території РФ, з території Білорусі, з акваторії Чорного та навіть Каспійського морів, з тимчасово окупованого українського Криму.

"Ворог боїться наблизитись, бо у нас дуже професійні Повітряні сили, а бійці усіх видів, родів і сил ЗСУ та інших складових сил оборони майстерно застосовують ПЗРК", – сказав Олексій Резніков.

Російські окупанти застосовують в Україні протирадіолокаційні авіаційні ракети, намагаючись знищити позиції української ППО.

Збройні сили України натомість активно протидіють російській армії.

Росія для обстрілу територій України використовує старі радянські ракети Х-22. Вони призначені для завдавання ядерних ударів.

Через брак сучасних ракет російські війська використовують застарілі й неефективні, що призводить до побічних руйнувань і цивільних жертв.

З квітня російські середні бомбардувальники, імовірно, запустили по наземних цілях десятки важких протикорабельних ракет Х-22 1960-х. Ці п'ятитонні ракети були призначені для знищення авіаносців за допомогою ядерної боєголовки.

Зараз ви читаєте новину «Резніков пояснив, чому в Україні буде неефективним "залізний купол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути