Ексклюзиви
субота, 20 листопада 2021 14:37

Резніков не вірить у швидке вторгнення Росії

Резніков не вірить у швидке вторгнення Росії
Міністр запевнив, що Україна готова до наступу. Фото: Reuters

Міністр оборони України Олексій Резніков не вірить у можливість великого наступу Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю "Голосу Америки" під час візиту до Вашингтона.

"Не вірю в це. Тому що не забуваймо, ми за вісім років цієї війни навчилися захищатись. Наші Збройні сили на високому рівні, особливо Сухопутні війська. Я мав честь з генералом Залужним чотири дні провести в ООС, спілкуватись з командирами, з солдатами бути в окопах. Там настрій абсолютно бойовий, впевнений в собі, люди вміють захищати країну. У нас 400 тис. чи більше ветеранів, які пройшли через цей фронт і готові стати, якщо не дай Боже, захищати свою землю. Тому такого легкого проходу, як це було 2014 році, не буде вже", - сказав міністр.

Дані української розвідки співпадають із даними європейської та американської розвідок про зосередження військ Росії поблизу України. Але оцінки різні, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче просунутися далі на територію України - Кулеба

"Ми не панікуємо, бо звикли до загрози. Відповідно, ми сприймаємо це більш спокійно тому що ми просто вже готові, а для них це так стало трохи неочікувано. Вони вважають що дані свідчать про зростання ризиків і я з ними погоджуюсь, бо є ознаки ескалації. Для нас важливо, що нарешті вони почали бити на сполох публічно і завдяки в тому числі засобам масової інформації це привернуло увагу всього світу", - сказав Резніков.

Росія може почати вторгнення в Україну через напруженість на тлі міграційної кризи та ситуації з постачанням енергоносіїв. Про це США попередили союзників у Європейському Союзі. Оцінки експертів ґрунтуються як на поки не оприлюдненій, так і на загальнодоступній інформації.

Зараз ви читаєте новину «Резніков не вірить у швидке вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути