середа, 03 липня 2019 22:45

Реєстрацію Клюєва та Шарія на вибори до Ради скасували

Реєстрацію Клюєва та Шарія на вибори до Ради скасували
ЦВК скасувала реєстрацію Клюєва та Шарія. Фото: ТСН

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію прокремлівського пропагандиста Анатолія Шарія та соратника екс-президента Віктора Януковича Андрія Клюєва кандидатами в депутати Верховної Ради.

Рішення про скасування свого попереднього рішення ЦВК прийняла ввечері, 3 липня, передає ТСН.

"1) Свідки Держохорони Януковича засвідчують, що Клюєв супроводжував колишнього президента під час перетину кордону з РФ. 2) У грудні 2016 Клюєв брав участь у засіданнях суду суду у Москві; 3) Міжнародна пошта неодноразово не доходила Клюєву у Донецьку 3) Адвокати та сам Клюєв просили інформувати за адресою у Московській області. 4) За даними СБУ, Клюєв виїхав за межі території України у 2014 р., після цього офіційні пункти перетину кордону не перетинав", - опублікував у Facebook громадський рух "Опора".

Повідомили причину скасування реєстрації Анатолія Шарія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Майдані зібралися протестувальники проти кандидатів в депутати Клюєва і Шарія

"Рішення ухвалили на основі використаних доказів: Лист СБУ від 3 липня засвідчує, що Шарій виїхав 24 січня 2012 року з України через пункт пропуску Зернове на територію РФ потягом "Ковель-Москва", після цього до України не повертався. 22 липня 2012 Нідерланди проінформувала ГПУ про наявність у нього статусу біженця. СБУ вважає, що Шарій не перебував на території України з 24 січня 2012 року. Суди та правоохоронні органи протягом різних періодів отримували від Інтерполу інформацію про перебування Шарія у Нідерландах та Литві", - зауважили у соцмережі.

2 липня стало відомо, що у Верховну Раду йдуть скандальний проросійський блогер Анатолій Шарій та колишній глава адміністрації Януковича Андрій Клюєв. У ЦВК кажуть, що змусили зареєструвати їх кандидатами через Верховний суд. Там стверджують, що не зобов'язували реєструвати одіозних мисливців за мандатом, а постановили лише повторно розглянути їхні документи.

Зараз ви читаєте новину «Реєстрацію Клюєва та Шарія на вибори до Ради скасували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути