Ексклюзиви
четвер, 03 березня 2011 11:38

Революціонер Каськів скаржиться, що чиновники заважають йому працювати

Революціонер Каськів скаржиться, що чиновники заважають йому працювати

Вартість впровадження національних проектів України стане відома у червні.

Про це під час засідання уряду сказав голова Держагенства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.

"В реалізації програми з будівництва терміналу зрідженого газу є об'єктивні та суб'єктивні проблеми, - розповів він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - Заважає бюрократія. В системі державного управління мало хто розуміє, що таке система проектного управління. До того ж, адміністративна реформа призупинила процес. Ми не могли використовувати бюджетні кошти, оскільки агентство було реформовано. Загалом рухаємося по графіку. До червня мають бути готові техніко-економічні обґрунтування по будуванню терміналу зрідженого газу. До кінця вересня матимемо готовий бізнес-план. А до кінця року можемо прийняти рішення по будівництву".

Говорячи про інші проекти, Каськів зазначив, що у вівторок на нараді з прем'єром розблокували реалізацію програми "Повітряний експрес". Вирішили реалізовувати його до середини 2012 року, бо є зобов'язання перед китайською стороною.

"Треба реалізувати й проект "Відкритий світ". Він передбачає, що треба забезпечити усіх учнів нет-буками. Діти незалежно від місця проживання та статку отримають доступ до інформації. Цей проект складається з 4 компонентів. Створення мережі, розробка девайсу, створення освітньої хмари, - тобто, усі знання мають бути оцифровані та розміщені на одній електронній хмарі, - та перекваліфікації вчителів. Бо якщо цим не користуватимуться, то кому все це потрібно", - додав політик.

Каськів стверджує, що мережа будуватися за допомогою приватного партнера.

"Вперше реалізуємо форму державно-приватного партнерства. Нет-буки будуть замовлені за рахунок держави. Розповсюджуватимуться за допомогою споживчого кредиту з мінімальним навантаженням. Вартість плануємо у межах $200. Розділимо її між державою, споживачами і комерційним партнером, який будуватиме мережу. Мабуть, будуть пільги дітям, які гарно вчаться. Точну економічну формулу зможуть вивести після розробки ТЕО. Це дасть відповіді на питання що й скільки коштує, за який період може бути повернуто".

Каськів також підкреслив, що Держагентство з інвестицій та управлінню нацпроектами займатиметься 11 нацпроектами. Їх перелік Кабмін затвердив у грудні. Туди увійшли: "LNG термінал", "Енергія природи", "Доступне житло", "Нове життя", "Чисте місто", "Якісна вода", "Відкритий світ", "Місто майбутнього", "Повітряний експрес", "Дунайський коридор", "Олімпійська надія - 2022".

Зараз ви читаєте новину «Революціонер Каськів скаржиться, що чиновники заважають йому працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути