Ексклюзиви
неділя, 07 серпня 2016 12:15

"Революції не допомогли. Є інший інструмент" – голова Аграрної партії

"Революції не допомогли. Є інший інструмент" – голова Аграрної партії
фото: Олег Петрусяк

Українцям час навчитися грамотно користуватися інструментом політичної сили. Це єдиний шлях до змін у країні. Таку думку Gazeta.ua висловив голова Аграрної партії Віталій Скоцик.

"Дві революції позаду. Їх зробили люди. А політикум залишився у 1990-х - у малинових піджаках і лакованих туфлях. Його треба міняти. Революції результату не дають. Є інший інструмент - партія. Хочеш не хочеш - мусиш іти в політику. Щоб країна стала іншою", – говорить Віталій Скоцик.

Розмовляємо у його рідному селі Симонів Гощанського району на Рівненщині. Тут тривають жнива.

Українське село могло би піднятися завдяки грамотній політиці. Разом із розвитком агровиробництва формувались би супутні галузі. Агросектор може витягнути за собою промисловість, інженерію, машинобудування тощо. Гроші на це є, але вони не туди спрямовані, переконаний Скоцик.

"Скільки комерційних банків в Україні отримали рефінансування? Скільки з них збанкрутували після того, як отримували гроші від Нацбанку? На ці гроші на міжбанку купували валюту і виводили її з країни. Тим розгойдували курс долара. До НБУ не повернуто близько 112 мільярдів гривень. Ці гроші могли б піти в реальну економіку. Її легко запустити, бо маємо хороший людський ресурс. Цим людям треба дати можливість приймати державотворчі рішення", – каже він.

Репортаж із села Симонів читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «"Революції не допомогли. Є інший інструмент" – голова Аграрної партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути