Ексклюзиви
середа, 18 липня 2018 22:53

Реванш - це ви, профукали чотири роки - журналіст гостро розкритикував владу

Реванш - це ви, профукали чотири роки - журналіст гостро розкритикував владу
В країні війна. І треба працювати з ранку до ночі, каже журналіст Роман Сркипін. Фото: 1+1

Українців не треба лякати "реваншистами", бо вони вже при владі.

Про це заявив журналіст Роман Скрипін в ефірі одного з ток-шоу, апелюючи до парламенту, урядовців і президента.

"У нас країна зубожіння. Навіть та зарплата, яка у вас є, вона завелика. Якщо подивитися на статті державного бюджету, статті витрат завеликі. Це я кажу, як людина, яка живе у жорстких реаліях і рахує кожну копійку.

Дисонанс, коли депутати приїжджають у парламент на дорогих машинах, одягаються у Coco Chanel, Gucci, Prada. Це ганьба. І у держави мав би бути ресурс на забезпечення тих, хто себе не може у ніякий спосіб забезпечити - пенсіонери і діти.

Звідси береться проблема "євроблях". Тому що народ зубожілий. Народ не може собі дозволити жити за логікою Ніни Южаніної (нардеп від БПП, голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. - Gazeta.ua), яка каже: ми дбаємо за людей, і хочемо податок в одну тисячу, але люди мають купляти новіші автомобілі. Тільки вона забуває, скільки коштує новий автомобіль. А у Южаніної Mercedes, недешевий.

Економіка і вільний ринок не запущені.

Зростання ВВП на 2-3% після жорсткого падіння - це судома, а не рух уперед. Це не зростання.

Система відновилася. Далі всі сидять на потоках

Ви боїтеся реваншу? Всі апелюють: прийдуть реваншисти і так далі. Так не треба нас лякати. Треба вам сказати: а чого ви досягли за свою каденцію? Парламент і президент. Покажіть успіхи. Тому що "реванш" це і є ви.

Тому що система відновилася. Система, у якій все всім зручно. Система, яка не хоче нового виборчого закону. Яка не голосує, попри всі обіцянки. Яка ніяк не може ухвалити новий склад ЦВК. Якби у нас була система блокчейну, нам би не треба було ЦВК. Треба було два програміста, які просто обслуговують технологію, яка сама рахує голоси. І не треба боротися за ці 14 чи 13 посад, які в принципі є маріонетками.

Далі всі сидять на потоках.

Не покаране зло - колаборанти, зрадники.

Хотів би почути прості слова: притомність, адекватність і здоровий глузд. Щоб ним керувалися не лише депутати, але і урядовці, президент.

Часу реально немає.

З виборів минуло чотири роки. Ви їх профукали і зробили це колективно.

Якби я був депутатом, я б не ходив на ток-шоу, тому що в країні війна. І треба працювати зранку до ночі. Треба просто ухвалювати закони.

Є запит на мир. Але мир не просто, а з перемогою.

Запит на самореалізацію з наданням можливостей і свобод. Гідність, коли людину в державі не принижують, не змушують далі ходити і кланятися кожному чиновнику. Революція гідності не так просто відбулася. Мені виповнилося 45, я пішов отримувати ID-картку - ніфіга не працює нормально. Мене принизили тричі у паспортному сервісі. Я витратив чотири години, тому що від мене вимагали довідку про розлучення. Хоча є реєстр судових рішень, залізьте туди, візьміть її.

Коли переселенець каже: паспорт втрачений. Йому кажуть: вам треба їхати отримати паспорт там. Він: так я ж втратив тут, ви мене у замкнене коло пускаєте. Це приниження переселенців під час стану війни, яким мали би створювати умови. Тому що держава - це сервіс. У нас держава - не є сервіс.

Все у світі масштабується - реформи, технології, приклад керування державою, закони. Беріть і бігом, негайно. Тому що часу, насправді, немає. Якщо у рік попереду вибори будуть найбрудніші, то ми не відмиємося ніколи", - сказав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Лабутени", D&G і вся палітра в нарядах: у чому ходила на роботу дружина генпрокурора

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - у жовтні того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Реванш - це ви, профукали чотири роки - журналіст гостро розкритикував владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути