середа, 22 березня 2023 04:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Республіканці вимагають відправити Україні касетні боєприпаси

Республіканці вимагають відправити Україні касетні боєприпаси
Від Байдена вимагають дати зброю українцям. Фото: Українська правда

Члени Республіканської партії США надіслали президенту Джо Байдену лист із закликом до адміністрації надати Україні касетні боєприпаси DPICM.

Конгресмени заявили, що безпосередні наслідки своєчасної відмови Збройним силам України від DPICM та іншого озброєння проявляються сьогодні на полі бою у Бахмуті та інших місцях в Україні, заявили член сенатського комітету з міжнародних відносин США Джим Ріш, член сенатського комітету зі Збройних сил Роджер Вікер, голова комітету Палати представників із закордонних справ Майкл МакКол та голова комітету Палати представників зі Збройних сил Майк Роджерс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки стволів артилерії потрібно ЗСУ: Генштаб назвав цифру

"Ми, як і раніше, глибоко розчаровані небажанням вашої адміністрації надати Україні потрібний тип та кількість далекобійних вогневих засобів та можливостей маневрування для створення та використання оперативних проривів проти росіян", – йдеться у повідомленні.

DPICM – вдосконалений звичайний боєприпас подвійного призначення. Це сімейство артилерійських та реактивних касетних снарядів, які створені в США. Касетні бойові елементи мають властивості кумулятивних (для боротьби з бронетехнікою) та уламкової дії (для боротьби з живою силою). Звідси походить назва "подвійного призначення". Деякі бойові елементи можуть мати підривач уповільненого спрацювання для обмеження рухливості противника (міни).

20 березня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $350 млн.

Пакет включає боєприпаси для реактивних систем залпового вогню HIMARS і гаубиць, боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, ракети HARM, протитанкову зброю, річкові катери та інше обладнання.

Зараз ви читаєте новину «Республіканці вимагають відправити Україні касетні боєприпаси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути