Ексклюзиви
середа, 29 травня 2013 16:40

"Репортери без кордонів" вимагатимуть реакції української влади на побиття журналістів

"Репортери без кордонів" вимагатимуть реакції української влади на побиття журналістів
Оксана Романюк.Фото: telekritika.ua

"Репортери без кордонів" прогнозують зростання рівня фізичної агресії щодо журналістів, адже не було достатньої реакції в української влади.

Про це сказала представник організації Оксана Романюк.

"Натомість була дуже велика реакція на міжнародному рівні. Відреагували не просто журналістські організації такі, як "Репортери без кордонів" та Спілка захисту журналістів, а й європейські структури. Була заяви від європейської комісії і посольств. Хочу звернути особливу увагу, що йдеться не про окрему людину, проблему журналістки Ольги Сніцарчук, йдеться про 19 побитих журналістів. В мене є список, який ми подали вчора Мареку Сівецу, голові комітету з питань зв'язків з Україною Європарламенту. Будемо вимагати відповідей щодо всіх цих випадків, тому що безкарність в Україні зростає, з 2011 року кількість фізичних нападів на журналістів зросла втричі. При чому, карається лише кожен 15 випадок. Ця ситуація неприпустима для демократичної країни", - сказала вона.

Представник "Репортерів без кордонів" також зауважила, що українська політична опозиція, їдучи у Брюссель, повинна розповідати, що "Україна сходить з демократичного шляху не тільки тому, що політичний лідер сидить у в'язниці, а й тому, що у нас порушуються права журналістів".

"Йдеться не просто про права журналістів, йдеться про права людини, про свободу слова та інформації. Ми дуже вітаємо українських журналістів, ми готові їх підтримувати і вимагати відповіді української влади".

Зараз ви читаєте новину «"Репортери без кордонів" вимагатимуть реакції української влади на побиття журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути