Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2018 11:25

Рейки прирівняли до дизпалива: суд дозволив віддати Дубневичам 290 млн грн

Рейки прирівняли до дизпалива: суд дозволив віддати Дубневичам 290 млн грн
Суд прирівняв дизпаливо до рейкових скріплень, аби Укрзалізниця віддала фірмі нардепів з БПП Ярослава та Богдана Дубневичів 290 млн грн. Фото: відкриті джерела

Суд прирівняв дизпаливо до рейкових скріплень, аби Укрзалізниця віддала фірмі нардепів з БПП Ярослава та Богдана Дубневичів майже 290 млн грн.

Про це повідомляють "Наші гроші"

13 березня Київський апеляційний адміністративний суд підтримав рішення суду першої інстанції про визнання недійсним рішення Антимонопольного комітету про відміну тендеру філії Укрзалізниці на закупівлю рейкових скріплень очікуваною вартістю 289,63 млн грн. Тоді одну з фірм нардепів Дубневичів допустили до аукціону з довідкою про виконання аналогічних договорів на поставки дизельного палива.

Торги через це скасували торік у серпні.

Учасниками були три фірми, одна з яких пропонувала скріплення виробництва ТОВ "Корпорація КРТ" Дубневичів. Їхнього єдиного конкурента замовник відхилив на етапі прекваліфікації – "у зв'язку з невідповідністю умовам тендерної документації".

Антимонопольники збов'язали залізницю скасувати закупівлю. Однак УЗ подала на них до суду визнати рішення недійсним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Десь до 10 мільйонів гривень" - нардепи розповіли про "скромні" доходи за рік

У апеляції АМКУ вказував, що "договір поставки дизельного палива жодним чином не є аналогічним до договору поставки скріплення рейкового у зв'язку з абсолютно різними способами постачання зазначеного товару".

Ярослав і Богдан Дубневичі пройшли до Верховної Ради на позачергових виборах 2014-го. Обиралися в мажоритарних округах на Львівщині. Перший очолює комітет із питань транспорту.

У січні детективи Національного антикорупційного бюро затримали у Львові чотирьох службових осіб трьох компаній "Енергія-Новий Розділ", "Енергія-Новояворівськ" та "Енергія". Це — підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської теплоелектростанцій у Львівській області, які належать Дубневичам.

За версією слідства, 300 млн кубометрів газу на понад 1,4 млрд грн фірми використали у власній господарській діяльності і продали за ринковими цінами.

Зараз ви читаєте новину «Рейки прирівняли до дизпалива: суд дозволив віддати Дубневичам 290 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути