Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2013 09:25

Спецтема: Демарш провладної більшості

"Регіони" намагалися просунути в Раду "виїзні" закони

"Регіони" намагалися просунути в Раду "виїзні" закони
Опозиція домовилася з ПР переголосувати у першому читанні усі "виїзні" закони. Фото: dt.ua

Усі "виїзні" законопроекти необхідно розглянути в сесійній залі Верховної Ради у першому читанні.

Як заявив лідер "Свободи" Олег Тягнибок, в іншому разі опозиційні фракції не братимуть участі в голосуванні за жоден із цих документів, пише Українська правда.

Коментуючи спроби поставити на розгляд депутатів низку законів, ухвалених під час виїзного засідання парламентської більшості на Банковій, Тягнибок нагадав про домовленість переголосувати в першому читанні усі "виїзні" закони.

"Оскільки домовленість порушили, фракція ВО "Свобода" та фракції наших партнерів із опозиції не братимуть участі в голосуванні за ці документи. Хоча по суті деякі законопроекти – 5 із 8 – фракція "Свободи" могла би підтримати", - зазначив він під час засідання Ради 23 травня.

Тягнибок попросив спікера Володимира Рибака дотриматися домовленості та винести на голосування "виїзні" законопроекти для розгляду у першому читанні.

Як підсумок, законопроекти зняли з розгляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи до вівторка думатимуть, як легалізувати "виїзні" закони

Перелік проектів законів, які запропонували ухвалити в другому читанні: законопроект №2405 про внесення змін до статті 265 Податкового кодексу України щодо об'єктів житлової нерухомості; законопроект №1154 про особливості діяльності санаційного банку; законопроект №2144 про внесення зміни до статті 21 Закону України "Про судову експертизу".

А також законопроект №1177 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із запровадженням державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; законопроект №2102 про внесення зміни до статті 14 Закону України "Про екстрену медичну допомогу"; законопроект №1178 про погашення заборгованості державних підприємств вугільної галузі до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Окрім того, у другому читанні хотіли ухвалити законопроект №2291 про внесення змін до Закону України "Про угоди про розподіл продукції" (щодо державного регулювання укладення та виконання угод); законопроект №2138 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності посадових осіб операторів електронних майданчиків.

Нагадаємо, 12 квітня Вищий адмінсуд визнав правочинним "виїзне" засідання Ради 4 квітня. Ці закони ухвалили на "виїзному засіданні" 4 квітня, коли депутати від більшості на Банковій 6-8 на зборах оголосили про засідання Верховної Ради. Спікер Володимир Рибак при цьому оголосив, що на засіданні присутні 244 депутати.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" намагалися просунути в Раду "виїзні" закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути