неділя, 04 вересня 2011 17:30

"Регіонали" зареєструють ще один законопроект "Про мови"

"Регіонали" зареєструють ще один законопроект "Про мови"

Проблема статусу російської та інших мов, якими розмовляють громадяни України, багато в чому надумана і політизована.

Таку думку висловив голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час прес-конференції в Луганську.

За словами Єфремова, після оцінки та зауважень Венеціанської комісії до законопроекту про мови, був розроблений і зареєстрований новий законопроект, вже з урахуванням всіх зауважень.

"Я зустрічався з фахівцями Венеціанської комісії. Вони приїхали в моєму розумінні заздалегідь заряджені на вирішення питання так, як вони його бачать, а не так, як вирішуються ці питання в Європі. Ми з моїм колегою Вадимом Колесніченко погодили це питання. І, виходячи з тих зауважень, які зробила Венеціанська комісія, він зареєстрував зараз ще один законопроект про мови (Законопроект "Про основи державної мовної політики" N9073 від 26 серпня 2011 року). На сьогоднішній день цей законопроект дає право на регіональному рівні приймати рішення - якщо 10% людей розмовляють на будь-якій мові, мати можливість спілкуватися цією мовою, вести відповідну документацію, в тому числі в державних органах ", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друга державна мова жодним чином не нашкодить українській - Ківалов

Він також підкреслив, що проблема мов в Україну надумана, громадяни України повинні говорити і навчатися тією мовою, якою їм зручно, а держава повинна їм створити для цього комфортні умови.

"Ми повинні забезпечити комфортні умови для проживання людей, щоб вони розмовляли на тій мові і навчалися на тій мові, на якому їм зручно. Ця проблема надумана", - підсумував Єфремов.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" зареєструють ще один законопроект "Про мови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути