Ексклюзиви
середа, 15 червня 2011 17:55

"Регіонали" вибивали з киян ключі від квартир
18

Фото: Фото: Наталія Чубенко

Активісти громадських організацій провели у Києві акцію протесту проти прийняття нового Житлового кодексу.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, учасники заходу виступили проти порядку відчуження приватного житла заради суспільних потреб; проти того, що всі громадяни будуть змушені користуватись послугами управлінських компаній, яких громадянам будуть нав'язувати згори.

Крім того, активісти обурились тим, що люди не зможуть відмовитись від підписання договорів з управлінськими компаніями. Згідно нового проекту Житлового кодексу, для підписання договору не потрібна присутність громадянина. Документ достатньо буде опублікувати у місцевій газеті, і це означатиме, що він набрав чинність.

Акція проходила перед будівлею Комітету ВР з питань будівництва, містобудування та ЖКГ. На заході зібралось близько кількасот людей. За словами голови Демократичного альянсу Василя Гацька, перед цим Києвом було розповсюджено близько 50 тисяч листівок.

Учасники акції показали театралізоване дійство. Хлопчина з написом на лобі "Житловий кодекс", а на руці - "Женіть квартири!", у шкіряному піджаку та спортивних штанях з масивними ланцюгами на шиї та зап'ястях зображував Житловий кодекс. Двоє інших акторів грали народних депутатів-"регіоналів", які лобіюють прийняття Житлового кодексу - Ігора Лисова та Володимира Рибака. Вони тримали у руках бейсбольні біти. Актори обходили учасників акції і забирали у них символічні ключі від квартир.

Справжнього нардепа Лисова, який вийшов до натовпу, аби поспілкуватись, зустріли вигуками "Ганьба!" і не слухали його доводи про користь майбутнього Житлового кодексу.

Крім того, під час акції лунали гасла: "Геть волохату лапу - не віддам вам хату!", "Комунальна розправа - вигідна справа", "Моє житло - моє життя, Нема в кріпацтво вороття!" тощо.

Захід підтримали більше 20 громадських організацій, зокрема: Демократичний альянс, "Відсіч", "Новітній громадянин" та інші.

Водночас між активістами громадського об'єднання "Боротьба" і організаторами акції виникла сутичка через напис на "боротьбістському" транспаранті - "Проти капіталізму". Активіст Демальянсу Олексій Чорний назвав представників "Боротьби" провокаторами і попросив не звертати на них уваги, оскільки "боротьбісти", за його словами, займаються "підміною понять". Організатори акції навіть спробували вирвати із рук представників "Боротьби" вищезазначений транспарант.

Слід зауважити, що через акцію протесту засідання Комітету ВР з питань будівництва, містобудування та ЖКГ скасували. Планувалось, що у результаті засідання до парламенту мав бути переданий на друге читання проект Житлового кодексу.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вибивали з киян ключі від квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути