понеділок, 29 квітня 2013 10:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Регіональні громади просять до Великодня помилувати Тимошенко

Регіональні громади просять до Великодня помилувати Тимошенко
Люди з регіонів просять Януковича "проявити милосердя" та до Свята Великодня відпустити Тимошенко. Фото: tvi.ua

Громадські діячі Тернопільської, Чернівецької, Вінницької, Одеської, Дніпропетровської та Полтавської областей звернулися до Президента України Віктор Януковича з проханням звільнити Юлію Тимошенко та забезпечити її повну юридичну та політичну реабілітацію.

Про це повідомили у прес-службі "Батьківщини".

Журналісти, художники, педагоги, депутати місцевих рад закликають Віктора Януковича "проявити милосердя" та до Свята Великодня прийняти рішення про звільнення Юлії Тимошенко.

З аналогічними зверненнями вже виступили активісти практично всіх областей України. Крім того, звільнити лідера опозиції попросили жінки-народні депутати, політологи, правники, дипломати. Але на шляху до помилування Тимошенко стоїть цілий ряд юридично-правових перешкод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби Тимошенко помилували, вони з Луценком стали б "вибуховою сумішшю" для влади - експерт

Як повідомлялось, голова Комісії при Президентові України у питаннях помилування Геннадій Васильєв повідомив, що Комісія буде клопотати перед Президентом про незастосування акта про помилування щодо Ю.Тимошенко.

Нагадаємо, судовий розгляд справи ЄЕСУ триває вже рік. Засуджена Тимошенко вже майже рік відмовляється прибути на засідання суду.

Представники державного обвинувачення у справі ЄЕСУ неодноразово наголошували, що Тимошенко та її захист затягують розгляд справи. У свою чергу захист Тимошенко неодноразово подавала клопотання про закриття кримінальної справи за відсутністю складу злочину. Всі клопотання були відхилені судом, адже на цій стадії судового розгляду суд не може прийняти їх.

Зараз ви читаєте новину «Регіональні громади просять до Великодня помилувати Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути