Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2013 15:48

"Регіоналів" запідозрили в намаганні встановити тоталітаризм в парламенті

"Регіоналів" запідозрили в намаганні встановити тоталітаризм в парламенті
Павло Розенко. Фото: glavcom.ua

Законопроектом про стягнення компенсацій за блокування Верховної Ради депутатів намагаються "загнати в стійло".

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат із фракції УДАР Павло Розенко.

"Це продовження нерозуміння Партії регіонів сучасної політичної ситуації в Україні. Вони хочуть, щоб нинішня Верховна Рада працювала так, як попередня, коли з Адміністрації президента махали депутатам рукою, а вони голосували без обговорень та дискусії за те, що хоче Банкова. Зараз хочуть сказати: або ви будете ходити по струнці, не смикатися і голосувати, як треба, або ми зробимо все, щоб ваша діяльність у парламенті була обмежена та унеможливлена", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гонта прийде – порядок наведе" - в Умані "Свобода" провела смолоскипний марш

Депутат називає законодавчу ініціативу "регіонала" Володимира Олійника про стягнення штрафу з блокувальників намаганням встановити тоталітаризм у Верховній Раді.

За словами політика, блокування трибуни — одна із нормальних форм парламентської діяльності. "Це не найкращий варіант. Це конфлікт. Ми, як народні депутати, зацікавлені, щоб Верховна Рада працювала ефективно. Але коли іде грубе ігнорування Конституції, законів, є намагання зламати "через коліно", у опозиції немає інших засобів, як донести свою позицію до більшості. Якщо не буде тиску, диктатури, влада навчиться слухати опозицію, то й блокувань не буде", - наголосив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" передчувають наближення краху "режиму" Януковича

"Ударівець" зізнався, що не здивується, якщо Партія регіонів та комуністи проголосують за такий законопроект. "Ці політичні сили можна спокійно зараховувати до числа тоталітарних та диктаторських організацій. Можна пригадати, що виробляла Компартія на теренах Радянського Союзу. Не далеко від неї пішла сьогодні й Партія регіонів. Намагання проштовхнути цей законопроект матимуть місце. Але опозиція буде проявляти активність, аби не допустити його ухвалення", - додав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналів" запідозрили в намаганні встановити тоталітаризм в парламенті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути