середа, 07 листопада 2012 02:45

"Регіонали" вдало грали на протиріччях між різними опозиційними силами – політолог

"Регіонали" вдало грали на протиріччях між різними опозиційними силами – політолог
За словами Фесенка, зараз очевидно, що Партії регіонів важче буде створити більшість, ніж вони очікували. Фото: Анатолій БАБАК

Перше місце Партії регіонів за кількістю голосів у багатомандатному виборчому окрузі стало результатом вирівнювання рейтингів у середині опозиційного табору.

Так вважає політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, про що він сказав на прес-конференції в Києві.

"Перемога Партії регіонів – достатньо прогнозована, – говорить політолог. – Перше місце цієї партії за партійними списками обумовлене не стільки її популярністю чи збільшенням її результатів, скільки вирівнюванням рейтингів у середині опозиційного табору й тим, що "регіонали" вдало грали на протиріччях між різними опозиційними силами. Хоча ми побачили, що за кількістю фізичних виборців вони отримали менший результат, ніж на парламентських виборах і в першому турі президентських виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонали" можуть відмовитися формувати офіційну парламентську більшість – політолог

За словами Фесенка, зараз очевидно, що Партії регіонів важче буде створити більшість, ніж вони очікували.

"У них є ресурс, резерв – це непартійні кандидати-мажоритарники, але не всі. Тому що там є такі, які будуть за опозицію або посередині між опозицією та владою. Наприклад, такі як Порошенко, я не виключаю, що Балога може також торгуватися й тримати певний нейтралітет. Тому тут складається неоднозначна ситуація й потрібні будуть голоси комуністів, особливо при голосуванні нового керівництва Верховної Ради", – зазначив керівник "Пенти".

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" вдало грали на протиріччях між різними опозиційними силами – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути