субота, 11 квітня 2009 18:52

Регіонали просувають "часовий" закон

Регіонали просувають "часовий" закон
Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко пропонує заборонити на території України переведення часу з "літнього" на "зимовий" і навпаки.

Відповідний законопроект зареєстровано у Верховній Раді 10 квітня, повідомив депутат.

"Проблема переведення часу зачіпає як маленьких громадян нашої країни, так і людей старшого віку. З цією проблемою зіштовхуються 2/3 молодих батьків. І, найголовніше, ніхто досі не довів, що таке переведення часу приносить економічну користь для нашої країни", - підкреслив він.

За словами депутата, адаптація до нового часу триває 2-3 місяці і особливо болісно це для людей з проблемами здоров"я.

Крім того, Колесніченко зазначив, що в деяких країнах світу є закони, згідно з якими питання переведення часу вирішується в парламенті або взагалі заборонено.

Нагадаємо, що перехід на сезонний час здійснюється зараз у 110 країнах. Водночас, багато держав Азії живуть за єдиним часом. Так, наприклад, не переводять стрілки годинника Японія, Китай, а також Казахстан і Киргизстан. У США рекомендовано переводити час, проте в деяких штатах цього не роблять.

Зазначимо також, що у фахівців суперечливі думки з приводу сезонного переведення стрілок годинника. У 2007 році хронобіологи з Мюнхена заявили, що навесні переведення стрілок відкидає людей на чотири тижні назад, "наче вони знову опинилися в лютому". Проте вчені повністю не довели, що біоритми людини при переході на інший час серйозно порушуються.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Регіонали просувають "часовий" закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути