пʼятниця, 27 квітня 2012 09:19

"Регіонали" планують у суботу застосувати проти опозиціонерів стільці, бити та кастети - Яценюк

"Регіонали" планують у суботу застосувати проти опозиціонерів стільці, бити та кастети - Яценюк
Влада планує силовий варіант захоплення трибуни парламенту. Фото: gazeta.ua

Партія регіонів в суботу планує cиловий варіант захоплення трибуни Верховної Ради.

Таку думку в ефірі телеканалу ТВі висловив лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

"В Адміністрації президента проходила нарада про те, яким чином захоплювати приміщення парламенту, тобто хто буде відповідальний за мордобій, який вже був не один раз в парламенті саме при Партії регіонів. Вони хотіли іти на силовий сценарій, тому вилучили журналістів", - переконаний політик.

Відповідаючи на уточнююче запитання, навіщо їм це, лідер "Фронту Змін" зазначив: "Їм треба привести до присяги омбудсмена Лутковську, яку вибрали з порушенням всіх норм і всіх законів, їм треба зняти питання про відставку Генерального прокурора України, тому що опозиція внесла постанову про відставку генпрокурора і зібрала 150 підписів, а вони не чекали цього. Тому їм треба було силовим варіантом зайти в парламент і швидко все це проголосувати і провести всі ці рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чечетов пообіцяв, що бійки в парламенті не буде

Яценюк також наголосив, що Партія регіонів хоче провести позачергове засідання в суботу, поки більшість опозиціонерів буде в Харкові на засіданні суду зі справи проти Юлії Тимошенко.

"Зараз вони хочуть провести позачергове засідання Ради, доки ми будемо у Харкові. Вони очікують, що всі депутати від опозиції будуть в Харкові, а ту частину, яка залишиться в парламенті, легко можна буде побити стільцями, битами, кастетами. Таким чином зайняти трибуну і провести засідання ВР", - переконаний політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єфремов з Литвиним не пускають журналістів у сесійну залу ВР

На його думку, влада почала розуміти, що опозиція зараз стала значно сильнішою.

"Вчора була історична фраза керівника фракції Партії регіонів (Олександра Єфремова — ред.) коли він вийшло на прес-поінт і почав з одного: "Так, опозиція помітно посилилася". Тобто, в їхньому стані почалося розуміння того, що дійсно, опозиція почала не тільки посилюватися, але дуже злагоджено діяти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонали намагатимуться провести Лутковську в обхід заблокованої трибуни - ЗМІ

"І наше об'єднання реально дуже багато кого шокувало в АП. Починаючи з президента і закінчуючи всіма його прибічниками. Я думаю, що це все один і той самий ланцюг: побиття Тимошенко, проведення нового голосування по омбудсмену, силовий сценарій по розблокуванню ВР", - додав Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" планують у суботу застосувати проти опозиціонерів стільці, бити та кастети - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

59

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути