вівторок, 19 березня 2013 19:01

"Регіонали" не можуть розібратися коли ж мають відбутися вибори у Києві, тому і запитали у КС

"Регіонали" не можуть розібратися коли ж мають відбутися вибори у Києві, тому і запитали у КС
Фото: tsn.ua

"Регіонали" не можуть розібратися коли ж мають відбутися вибори у Києві за законом, тому питають про це у Конституційного суду.

Про це під час брифінгу сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Суть нашого звернення в тому, що сьогодні юристи не можуть дати остаточної відповіді коли мають відбутися вибори у Києві. Відповідно б до Конституції вибори проводяться одночасно по всій території України. З іншого боку термін по місту Києву уже минули. Щоб потім не сталося так, що хтось програє і скаже, що вибори були проведені не по закону. Єдина інстанція. Яка може дати відповідь на це питання, це Конституційний суд", - сказав Єфремов.

Він розповів. Що 48 підписів "регіонали" збирали вчора після засідання погоджувальної ради, і до "восьмої вечора усі підписи були зібрані".
"Вранці я прийняв рішення відправити їх", - уточнив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрич звинуватив опозицію, що вони "здали" Власенка, як склотару

Він також наголосив: "Щоб нас не звинувачували у зриванні виборів, ми прийняли рішення завтра першим питанням прийняти за основу. Потім у нас є три тижні підготовки до другого читання. Ми дує надіємося, що суд роз'яснить ці питання і дасть відповідні відповіді".

Єфремов заперечив провокативний характер поведінки Партії регіонів у парламенті. Він наголосив, що немає проблеми проведення виборів "3,7 чи 10, треба лише роз'яснення Конституційного суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Народна підтримка: у Ющенка - найменша, у Кличка - найбільша

Щодо парламентських виборів у п'яти округах, де досі не обрано депутатів-мажоритарників Єфремов знизав плечима: "Це пробіл у нашому законодавстві. Практично сьогодні не зрозуміло хто повинен приймати рішення по оголошенню цих виборів і чи повинен хтось приймати таке рішення. Адже Центрвиборчком пише листи у Верховну Раду, юристи стверджують, що таких повноважень у Верховної Ради немає. Конституційний суд поки не дав роз'яснення щодо цього питання, тому воно залишається відкритим". Наступне засідання сесії верховної Ради відбудеться завтра вранці.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" не можуть розібратися коли ж мають відбутися вибори у Києві, тому і запитали у КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути