пʼятниця, 01 лютого 2013 09:58

"Регіонали" головним конкурентом Януковича на виборах вважають Тягнибока

"Регіонали" головним конкурентом Януковича на виборах вважають Тягнибока
Влада підіграє президентським амбіціям Тягнибока? Фото: visti.ks.ua

"Регіонал" Михайло Чечетов вважає, що головним конкурентом Віктора Януковича на наступних президентських виборах буде лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Про це він сказав Радіо "Свобода", зазначивши, що в Партії регіонів на президентських виборах 2015 року ставку робитимуть лише на Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не думаю, що Віктор Федорович хоче, щоб його родина була жебраками"

"Він не просто кандидатом буде, а переможцем. Ми не маємо жодних сумнівів. Він переможе у чесні конкурентній боротьбі", - сказав Чечетов.

"А конкурентом його у другому турі буде Олег Тягнибок. Ми про це знаємо. Це сильний суперник, звісно", - додав він.

Водночас, депутат "Свободи" Юрій Сиротюк вважає, що краще не поспішати з визначенням кандидата від опозиції – якщо буде ймовірність виведення у другий тур виборів псевдоопозиціонера, то "опозиція повинна приймати рішення ще у першому турі, щоб у другий тур все ж вийшов реальний кандидат від опозиції".

"Якщо владі такий сценарій не вдасться реалізувати, то немає нічого страшного, у тому, що суспільство вирішить саме, хто є найбільш ймовірним кандидатом на президента", - додав Сиротюк.

Він також не впевнений, що основним кандидатом від влади не обов'язково буде Янукович.

А депутат "Батьківщини" Сергій Соболєв вважає, що визначитися з єдиним кандидатом ще до початку виборчої кампанії – це найкращій варіант.

Водночас, за його словами, процес узгодження ускладнений тим, що найбільш перспективний кандидат від опозиції Юлія Тимошенко ув'язнена.

"Всі шанси для того, щоб Юлія Тимошенко брала участь у наступних президентських виборах, без сумніву, є. Ці шанси нам дає і розвиток загальної ситуації в країні, і те, що Віктор Янукович і його команда повністю дискредитували себе корупційними схемами та жадобою до наживи, яку вони демонструють", - сказав Соболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок переможе Януковича, якщо вийде до другого туру президентських виборів - Яценюк

А в УДАРі вбачають певні загрози від передчасного визначення єдиного кандидата у президенти від опозиції, сказав депутат Валерій Карпунцов.

"З одного боку, що раніше вирішити це питання, то зрозуміліше, начебто, є визначеність. Але, давайте не кривити душею, воно буде роз'єднувати. Буде грати на ревнощах не лише політичних босів, а й виборців тієї чи іншої політичної сили. Воно не буде сприяти позитивному результату", - зазначив він.

Втім, представники парламентських опозиційних партій сходяться на тому, що їм найлегше буде домовитися про спільну підтримку того кандидата, який стане опонентом представника влади у другому турі.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" головним конкурентом Януковича на виборах вважають Тягнибока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

132

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути