середа, 20 лютого 2013 18:29

"Регіоналам" слід розділити опозицію, аби перемогти на виборах у Києві – Палій

"Регіоналам" слід розділити опозицію, аби перемогти на виборах у Києві – Палій
Якщо на виборах серйозних опозиційних кандидатів буде кілька, тоді з'являється шанс для "регіоналів", вважає Палій. Фото: tvi.ua

Український експерт-політолог, політичний консультант Олександр Палій у коментарі Gazeta.ua розповів, за яких умов Партія регіонів може розраховувати на перемогу на виборах мера Києва.

"Партія регіонів на виборах мера Києва теоретично має шанс перемогти, але для цього їм слід розділити опозицію. Зокрема для цього треба, щоб серйозних опозиційних кандидатів було кілька. Лише за таких умов "Регіони" мають якісь шанси", – вважає політолог.

Він наголосив, що це можливо лише за умов чинної виборчої системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиційні лідери можуть іти на вибори окремо, але залишити місце для політичного маневру – політолог

"Підкреслю, що це за умов нинішньої патологічної системи відносної більшості, яка діє на виборах і депутатів за мажоритарними списками, і міських голів, і місцевих депутатів. Тобто коли в нас, на жаль, всіма маніпуляціями серйозно зросла кількість фальсифікацій. Це завдяки цій системі виборів, що запровадив спочатку на мерських виборах у 1998 році Кучма, який боявся тоді незалежних мерів", – сказав Палій.

Він також додав: "Зараз фактично не громада вирішує, а політичні сили, чи дадуть вони громаді вільно висловитися на виборах, чи лише підвищать роль різних маніпуляцій і фальсифікацій".

Зараз ви читаєте новину «"Регіоналам" слід розділити опозицію, аби перемогти на виборах у Києві – Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути