понеділок, 18 лютого 2013 23:50

Опозиційні лідери можуть іти на вибори окремо, але залишити місце для політичного маневру – політолог

Опозиційні лідери можуть іти на вибори окремо, але залишити місце для політичного маневру – політолог
Політолог сподівається, що невдалий досвід опозиції у минулі роки змусить нинішніх лідерів поводитися більш відповідально. Фото: ogo.ua

Лідери опозиційних партій під час президентських виборів у 2015 році можуть іти окремо, однак конкурувати мають розумно, щоб могли підтримати в другому турі свого колишнього конкурента з опозиційного табору.

Так вважає український експерт-політолог, політичний консультант Олександр Палій, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Опозиційні лідери можуть іти на виборах окремо, конкуруючи за вихід у другий тур, – говорить політолог. – Але вони повинні конкурувати так, щоб між першим і другим туром у них залишилося місце для політичного маневру. Щоб підтримати навіть свого конкурента, з яким вони щойно дискутували".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиційні сили мають конкурувати між собою надзвичайно делікатно – Палій

За словами Палія, дуже багато тут залежатиме від етичної складової.

"Чи вистачить у опозиції клепки і етики, а також досвіду власних набитих гуль і гуль країни. Якщо, наприклад, у Яценюка з'явиться зарозумілість чи якісь непотрібні бажання ділити шкуру невбитого ведмедя, то це буде дуже погано. Я сподіваюсь, що гулі, які набила опозиція в минулі роки, і які гулі ця опозиція набила країні, змусить їх поводитися більш відповідально і більш тверезо оцінювати себе", – підкреслив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Опозиційні лідери можуть іти на вибори окремо, але залишити місце для політичного маневру – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути